Sari la conținut

O femeie a trăit 21 de ani cu cancer terminal după ce soțul ei i-a ascuns diagnosticul

Sursă foto: standard.co.uk
Rosie nu a știut că are cancer. Soțul ei i-a ascuns diagosticul ca să protejeze

O femeie a trăit 21 de ani cu cancer terminal după ce soțul ei i-a ascuns diagnosticul. Rosie Gamp, din Edgware, Londra, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, fără să știe că a fost diagnosticată cu cancer în 1999.

Cu 21 de ani înainte de trecerea ei în neființă, Rosie a observat un nodul sub braț, după ce s-a întors dintr-o vacanță în Portugalia. Acest lucru i-a determinat pe medici să îi facă investigații mai amănunțite, inclusiv o biopsie.

I-a ascuns soției diagnosticul de cancer

Soțului ei i s-a comunicat diagnosticul telefonic, acesta fiind uluit să afle că soția sa avea cancer. El a povestit pentru DailyMail: „Eram în bucătărie când a sunat telefonul. Era chirurgul care ne-a dat vestea devastatoare că, deși operația a fost un succes, 9 din cei 12 ganglioni limfatici analizați fiind îndepărtați, nu mai puteau face nimic”. Melvin, singurul care cunoștea rezultatul, a decis să-i spună soției că era medicul la telefon și că rezultatele nu au sosit încă.

Ulterior, Rosie a fost supusă unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a ganglionilor limfatici și a avut posibilitatea să urmeze chimioterapia, însă, neștiind că era într-o fază terminală, a decis să o refuze.

Melvin, care lucra în domeniul vânzărilor farmaceutice, a căutat disperat soluții pentru vindecarea soției sale. A găsit un tratament aproape de casă: la Spitalul Middlesex, unde Dr. Jeffrey Tobias, un oncolog renumit specializat în cancerul de sân, utiliza Anastrozol ca tratament. Medicul a fost de acord să o includă pe Rosie în lista sa de pacienți.

Melvin spera că, prin aceste tratamente, soția sa va supraviețui măcar până la aniversarea nunții lor de aur. Rosie a reușit să sărbătorească împreună cu soțul ei cea de-a 55-a, 60-a și 67-a aniversare de nuntă, datorită acestui tratament.

La înmormântarea ei, Melvin a mărturisit că nu i-a dezvăluit niciodată soției sale că suferea de cancer în fază terminală, deoarece credea că face ce era mai bine pentru amândoi, protejându-și copiii de o suferință inutilă

Potrivit acestuia, soţia sa a reuşit să supravieţuiască atât de mult timp datorită personalităţii sale şi dorinţei de viaţă. Rosie Gamp, în vârstă de 90 de ani, s-a putut bucura de anii prețioși urmărindu-și nepoţii şi strănepoţii crescând, fericită şi fără să bănuiască nimic, datorită actului de dragoste al lui Melvin.

Acesta ştia că are cancer, dar ar fi fost „împietrită” să afle că este în fază terminală, după ce boala i-a ucis patru surori şi o prietenă apropiată, scrie Standard.

Anastrozolul, numit Arimidex, este o terapie hormonală administrată femeilor care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient şi care sunt pozitive la receptorii de estrogeni. De asemenea, poate reduce riscul de recidivă pentru femeile care luptă împotriva cancerului de sân atunci când acesta s-a răspândit la organe precum plămânii şi ficatul.

Anastrazol acţionează prin scăderea nivelului de estrogen, care alimentează unele tumori.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel