Categories: Ştiri sănătate

O femeie care și-a pierdut mâinile a refuzat de două ori transplantul. Nu vrea memebre de la persoane de culoare și bărbați

Din cuprinsul articolului

Kim Smith, o femeie în vârstă de 61 de de ani, care așteaptă cu nerăbdare un transplant dublu de mâini – o procedură medicală rară – a respins intervenția de două ori până acum.

Ultima dată, motivul refuzului a fost faptul că nu dorea să primească mâinile unui bărbat. De asemenea, a respins și o pereche de mâini de la o donatoare de sex feminin, dar de culoare.

Tot ea spune că a fost avertizată că va avea de așteptat mult dacă decide că va accepta doar mâini de la o femeie albă, potrivit The Independent.

”Vreau să fie niște mâini mici. Înainte de amputații aveam 1,57 metri înălțime și am avut mâini mici”, a declarat Kim din Milton Keynes, Marea Britanie.

Fostă coafeză, Kim și-a pierdut mâinile, dar și picioarele, după ce o infecție a tractului urinar a dus la sepsis și la nouă săptămâni de comă, după o vacanță petrecută în Spania, în 2017.

„Soțul meu mi-a promis inele noi”

Kim Smith a spus că ar prefera să aibă o nouă pereche de mâini care să se potrivească cât mai bine cu nuanța pielii ei, după ce a respins șansa de a avea mâini de culoare.

Acum, ea așteaptă cu nerăbdare un telefon care să o anunțe că a fost găsit un donator și că transplantul poate fi realizat.

Femeia povestește că așteaptă cu ardoare momentul, mai ales că soțul ei, Steve, de 64 de ani, i-a promis inele noi de logodnă, o nuntă și o brățară pe care și-o dorește.

„Mi-a promis inele noi, probabil că vom merge la cumpărături după ce voi avea mâini.

Nu are rost să faci cumpărături fără mâini, nu știm ce mărime voi avea. Acum îmi port inelul de nuntă și de logodnă pe un lanț, la gât”, a mărturisit ea, potrivit TheIndependent.

„Dacă mâinile transplantate nu sunt acceptate de către primitor, există un potențial mare de respingere psihologică care în cele din urmă va duce la respingere imunologică”, a spus profesorul Simon Kay, chirurg.

Chirurgul a explicat că pacientul trebuie să accepte aspectul fizic al noului membru, acesta fiind un lucru esențial pentru reușita intervenției.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

19 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

49 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică