Sari la conținut

O femeie care și-a pierdut mâinile a refuzat de două ori transplantul. Nu vrea memebre de la persoane de culoare și bărbați

Din cuprinsul articolului

Kim Smith, o femeie în vârstă de 61 de de ani, care așteaptă cu nerăbdare un transplant dublu de mâini – o procedură medicală rară – a respins intervenția de două ori până acum.

Ultima dată, motivul refuzului a fost faptul că nu dorea să primească mâinile unui bărbat. De asemenea, a respins și o pereche de mâini de la o donatoare de sex feminin, dar de culoare.

Tot ea spune că a fost avertizată că va avea de așteptat mult dacă decide că va accepta doar mâini de la o femeie albă, potrivit The Independent.

”Vreau să fie niște mâini mici. Înainte de amputații aveam 1,57 metri înălțime și am avut mâini mici”, a declarat Kim din Milton Keynes, Marea Britanie.

Fostă coafeză, Kim și-a pierdut mâinile, dar și picioarele, după ce o infecție a tractului urinar a dus la sepsis și la nouă săptămâni de comă, după o vacanță petrecută în Spania, în 2017.

„Soțul meu mi-a promis inele noi”

Kim Smith a spus că ar prefera să aibă o nouă pereche de mâini care să se potrivească cât mai bine cu nuanța pielii ei, după ce a respins șansa de a avea mâini de culoare.

Acum, ea așteaptă cu nerăbdare un telefon care să o anunțe că a fost găsit un donator și că transplantul poate fi realizat.

Femeia povestește că așteaptă cu ardoare momentul, mai ales că soțul ei, Steve, de 64 de ani, i-a promis inele noi de logodnă, o nuntă și o brățară pe care și-o dorește.

„Mi-a promis inele noi, probabil că vom merge la cumpărături după ce voi avea mâini.

Nu are rost să faci cumpărături fără mâini, nu știm ce mărime voi avea. Acum îmi port inelul de nuntă și de logodnă pe un lanț, la gât”, a mărturisit ea, potrivit TheIndependent.

„Dacă mâinile transplantate nu sunt acceptate de către primitor, există un potențial mare de respingere psihologică care în cele din urmă va duce la respingere imunologică”, a spus profesorul Simon Kay, chirurg.

Chirurgul a explicat că pacientul trebuie să accepte aspectul fizic al noului membru, acesta fiind un lucru esențial pentru reușita intervenției.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel