Sari la conținut

O femeie de 25 de ani a născut nonupleți. Care este stare de sănătate a micuților?

O femeie maliană a născut marți nouă bebeluși – cu doi mai mulți decât detectaseră medicii în pântecele ei aglomerat – alăturându-se unui mic panteon de mame de nonpluți, conform Reuters.

Sarcina Halimei Cisse, de 25 de ani, a fascinat națiunea vest-africană și a atras atenția liderilor săi. Când medicii curanți au atras atenția că Cisse are nevoie de îngrijire de specialitate, autoritățile au dus-o la Maroc, unde a și născut.

”Nou-născuții (cinci fete şi patru băieţi) şi mama sunt cu toții în stare bună”, a declarat ministrul Sănătăţii din Mali, Fanta Siby, citată într-un comunicat.

Cisse urma să nască şapte copii, potrivit investigaţiilor medicale cu ultrasunete efectuate în Maroc şi Mali, care au eşuat însă să depisteze doi dintre fetuşi.

Toţi bebeluşii au fost aduşi pe lume prin cezariană.

Naşterea nonupleţilor este un eveniment extrem de rar. Din cauza complicaţiilor medicale care survin în cazul unor astfel de sarcini unii dintre fetuşi nu supravieţuiesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel