Sari la conținut

O femeie de 30 de ani a fost diagnosticată cu cancer după ce a observat acest semn de avertizare pe limbă. „A fost terifiant!”

Cancerul se poate anunța adesea în moduri subtile și imprevizibile, ceea ce Jackie Burch cunoaște mult prea bine.

Viața îi luase un curs frumos pentru Jackie Burch, din Orange County, California, în vârstă de 30 de ani. Și-a cunoscut soțul Tobias, pilot, în decembrie 2016 și și-a descoperit pasiunea pentru aviație,Tobias s-a oferit să plătească pentru lecțiile de zbor ale lui Jackie, dar antrenamentul ei a fost oprit brusc când a descoperit ceva neobișnuit pe limba ei.

Tânăra de 30 de ani a observat un „nodul” în zona limbii în decembrie 2019 și a mers la medicul din Noua Zeelandă, unde locuia la acea vreme.

I s-a sprescris un curs de injecții cu steroizi și pastile pentru a scăpa de nodul odată ce s-a întors în Statele Unite.

Cu toate acestea, durerea nu s-a ameliorat în  urma acestor tratamente.

Jackie a spus: „Am fost: asta chiar doare acum. Trebuie să-l scot”.

Ea a făcut o biopsie în aprilie 2020, care a dezvăluit că avea carcinom cu celule scuamoase.

Jackie a spus: „A fost o nebunie. A fost tăcut și ceva s-a schimbat complet”.

Potrivit NHS, carcinomul cu celule scuamoase este cel mai frecvent tip de cancer bucal, reprezentând nouă din 10 cazuri.

Cancerul oral, cunoscut și sub numele de cancer bucal, apare atunci când se dezvoltă o tumoare într-o parte a gurii.

Indiferent dacă apare pe limbă sau în interiorul obrajilor, tumora poate viza diferite locații.

Serviciul de sănătate explică că nodulii în gură, așa cum a observat Jackie, sunt unul dintre semnele revelatoare ale acestui tip de cancer.

Alte simptome ale cancerului bucal de care trebuie să fii conștient includ:

  • Ulcere bucale care sunt dureroase și nu se vindecă în câteva săptămâni
  • umflături inexplicabile, persistente în gură sau gât care nu dispar
  • Dinți slăbiți sau alveole inexplicabile care nu se vindecă după extracții
  • Amorțeală inexplicabilă, persistentă sau o senzație ciudată pe buză sau limbă
  • Uneori, pete albe sau roșii pe mucoasa gurii sau a limbii

Jackie a suferit apoi o intervenție chirurgicală pentru îndepărtareanodului în noiembrie 2020 și a petrecut o săptămână cu o traheostomie – o deschidere în gât cu un tub introdus pentru a o ajuta să respire.

Două luni mai târziu, nodulul, din păcate, a revenit, ceea ce a determinat-o pe femeie să facă eforturi pentru două operații suplimentare în ianuarie 2021 pentru a obține „cea mai bună șansă posibilă de a trăi fără cancer”.

Jackie, care acum are sediul în Lucerna, Elveția, a declarat: „A fost terifiant din punct de vedere mental și fizic să trec prin asta.

„Când nodulul a început să-mi revină din nou pe limbă, m-am speriat foarte tare. A fost greu. Mai mult din punct de vedere emoțional decât orice altceva”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: