Sari la conținut

O femeie de 30 de ani împărtășește trei simptome „subtile” ale cancerului intestinal pe care le-a resimțit

chimioterapie
Sursa foto: arhiva doctorul zilei.ro

Din cuprinsul articolului

Megan Horrocks s-a simțit năucită când a aflat că are aceeași boală care i-a ucis tatăl.

Femeia a aflat că are cancer de intestin în stadiul trei la o săptămână după ce a împlinit 30 de ani.

Reflectând asupra simptomelor sale, Megan a spus: „M-am gândit că poate am devenit puțin intolerantă la gluten.

„Eram foarte balonată și aveam dureri de stomac. Totul a fost foarte subtil, probabil că a durat șase luni.”

Megan a împărtășit: „Eram obosită, dar mă gândeam că poate asta se datorează zilelor de 16 ore [la serviciu] și faptului că duceam o viață ocupată. Nu era ceva consistent, de aceea am amânat-o.”

După ce și-a făcut o programare la medic, Megan a făcut un test de sânge care a ieșit în regulă.

Cu toate acestea, în octombrie anul trecut, alte teste au arătat că Megan avea cancer intestinal în stadiul trei – aceeași boală care i-a ucis tatăl, scrie Express.

„Îmi amintesc că mă simțeam un pic amorțită”, a declarat ea pentru Liverpool Echo. „Mi-am pierdut tatăl când aveam 19 ani din cauza cancerului și îmi amintesc că am simțit că asta nu mă va răpune.”

Megan a adăugat: „Mama mea a cedat, am simțit că trebuie să fiu puternică pentru ea. Poți fi foarte deprimat, dar trebuie să te ridici din nou.

„Am continuat să merg la sală, nu am lăsat nimic să mă oprească. M-am gândit: „Cancerul nu va conduce lumea mea așa cum a făcut-o când mi-am pierdut tatăl”.”

Radioterapie și chimioterapie

Megan a fost trimisă la radioterapie și chimioterapie la Clatterbridge Cancer Centre din Liverpool pentru șapte săptămâni.

În timp ce medicii i-au spus că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală, Megan a vrut să se ajute singură cât mai mult posibil.

„Am luat o mulțime de plante medicinale, m-am alimentat cu lucruri sănătoase, am făcut o mulțime de remedii naturale”, a dezvăluit Megan.

Solicitând o scanare timpurie, medicii au fost de acord să îi ofere lui Megan „liniște sufletească”, deoarece aceasta dorea să știe dacă ceea ce făcea o ajuta pe lângă tratament.

„M-au sunat la șapte săptămâni după scanare, iar doctorul a spus: „Megan, sunt vești excelente”.

„Mi-a spus că doctorii se chinuie să găsească tumora la scanare. A întrebat: „Ce ai făcut?”.

„‘Orice ai făcut funcționează. Hai să te ducem înapoi pentru o altă scanare.””

Megan a adăugat: „[Medicul] a spus: „Ascultă, nu este standardul de aur, dar nu ai nevoie de o operație. Poți scăpa doar cu o mică terapie tropicală’.

„Au spus că ceea ce ai făcut este uimitor. Tocmai am evitat complet intervenția chirurgicală invazivă pe care urmau să mi-o facă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel