Sari la conținut

O femeie de 40 de ani a ajuns la amputația mâinilor și picioarelor după ce a mâncat acest tip de pește. A dezvoltat o infecție gravă

Din cuprinsul articolului

O femeie de 40 de ani a dezvoltat o infecție gravă și-a pierdut toate cele patru membre după ce a mâncat pește Tilapia, insuficient gătit.

Laura Barajas, din California, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de amputare a tuturor membrelor, după o ședere de mai multe luni în spital, luptând împotriva unei teribile infecții, scrie Daily Mail.

Barajas, mamă a unui băiat de șase ani, a început să se simtă rău la sfârșitul lui iulie, la câteva zile după ce a mâncat peștele pe care îl cumpărase de la un magazin local din San Jose și l-a gătit acasă, a dezvăluit prietena ei pentru News 19. „A fost foarte greu pentru noi toți. Este teribil. Acest lucru i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi”, a spus prietena lui Barajas, Anna Messina.

CDC a emis recent un avertisment

„Ea aproape că și-a pierdut viața”, a spus Messina. „Au plasat-o în comă indusă medical”, a explicat ea. „Degetele ei erau negre, picioarele erau negre, buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și rinichii îi cedau”.

Se crede că infecția a fost cauzată de vibrio vulnificus, o infecție bacteriană asupra căreia Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a emis recent un avertisment.

„Modurile în care puteți fi infectat cu această bacterie sunt două: puteți mânca ceva contaminat cu ea sau puteți avea o tăietură sau tatuaj expus apei în care trăiește acest microb”, a explicat doctorul Natasha Spottiswoode, expert în boli infecțioase la UCSF.

Aproximativ 150-200 de cazuri de infecție sunt raportate în fiecare an, iar unul din cinci oameni cu această infecție moare, potrivit CDC.

Bacteria este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, conform Spottiswoode.

„Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție sensibile, cum ar fi evitarea contactului cu apă dacă au o tăietură până când aceasta se vindecă complet”, a spus Spottiswoode.

Messina a creat o pagină GoFundMe pentru a-și ajuta prietena să acopere costurile medicale și necesitățile continue de îngrijire.

„Această familie are nevoie disperată de ajutorul nostru. Deși Jose are beneficii de sănătate prin locul său de muncă, rămâne incert dacă vor acoperi costurile medicale”, a scris Messina pe pagină, care a strâns până în prezent mai mult de 26.000 de dolari.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel