Sari la conținut

O femeie de 49 de ani a consumat bicarbonat de sodiu cu acest aliment și a murit

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și antifungice

Din cuprinsul articolului

O femeie de 49 de ani, din Vaslui, a murit după ce, a consumat bicarbonat de sodiu împreună cu struguri și apă minerală carbogazoasă, în încercarea de a pierde în greutate. 

Elena Popa începuse o cură de slăbire în care folosea bicarbonatul de sodiu alimentar. Într-una din zile, a asociat substanţa cu apă minerală carbogazoasă şi, povestesc cei apropiaţi, cu struguri.

Se pare că această combinaţie s-a dovedit fatală pentru că femeia a ajuns, în stare critică, la Spitalul Judeţean Vaslui, cu intestinul subţire perforat. A fost supusă unei intervenţii chirurgicale care s-a dovedit un real succes. După intervenţia chirurgicală, Elena Popa a fost mutată în secţia ATI şi ţinută sub strictă supraveghere medicală.

Combinații alimentare periculoase

După 17 zile, Elena Popa părea că se îndreaptă spre vindecare. Femeia se simţea bine, putea să meargă pe propriile picioare şi medicii se pregăteau să o externeze. Din păcate, totul a luat o întorsătură groaznică şi Elena Popa a decedat, chiar în timpul gărzii doctorului care o operase. Nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat.

Pur şi simplu la ora 2 dimineaţa, inima femeii s-a oprit. Alarmate de ceilalţi vecini de salon, cadrele medicale au încercat să o readucă la viaţă, dar, după mai bine de o ora de manevre de resuscitare, au fost nevoite să declare decesul.

“După ce am operat-o, a susţinut că totul a pornit de la o cură de slăbire cu bicarbonat pe care o ţinea. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat de inima pacientei a cedat, dar totul părea să meargă spre bine. Este posibil că un stres să-i fi provocat infarctul, o trăire intensă a perioadei în care a venit la spital în stare gravă. După intervenţia chirurgicală, am discutat discutat şi cu familia. Voiau să o mute la Iaşi.

Am fost de acord şi chiar am luat legătură cu medicii ieşeni pentru transfer, dar nu a mai fost nevoie pentru că şi la Vaslui i-a fost acordată o atenţie deosebită din partea tuturor cadrelor medicale. Era un caz deosebit. Se simţea din ce în ce mai bine şi se pregătea pentru externare. Vecinii de salon chiar au stat de vorba cu ea cu câteva secunde înainte că inima să înceteze să mai bată. Totul s-a petrecut extrem de repede şi toate manevrele de resuscitare au rămas fără răspuns”, a povestit medicul curant al Elenei Popa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel