sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Elena Oceanu

O femeie din Spania, în vârstă de 64 de ani, a reușit să dea naștere unor gemeni sănătoși – un băiat și o fată, relatează BBC News. În 2012, ea a născut o fată, însă a fost luată în custodie de statul spaniol, din cauza unor îngrijoriră legate de condițiile în care trăia.

Femeia, al cărui nume nu a fost făcut public, a născut prin cezariană, într-un spital din Burgos, oraș aflat în nordul Spaniei. Ea a urmat un tratament de fertilitate în Statele Unite, iar acum a devenit mamă de gemeni, la vârsta de 64 de ani.

În 2012, femeia a mai născut o fetiță, însă aceasta a fost luată în grijă de statul spaniol, din cauza condițiilor precare în care trăia. Mai precis, asistenții sociali au descoperit că fetița  era izolată, aproape dezbrăcată și avea o igienă precară, scrie BBC News, citând ziarul spaniol El Pais.

Până acum, nu a fost luată nicio decizie privind gemenii, care sunt sănătoși și în stare stabilă. Băiatul cântărește 2,4 kilograme, iar fetița 2,2 kilograme. Potrivit El Pais, în ultimii ani, două femei din Spania cu vârste peste 60 de ani au născut copii complet sănătoși.

Anul trecut, o femeie din India a devenit mamă  pentru prima oară la 72 de ani. Daljinder Kaur a născut un băiat, după doi ani de tratamente într-o clinică specializată în fertilizarea in vitro din nordul Indiei