sâmbătă, octombrie 1, 2022

O femeie de 66 de ani din Irlanda a ajuns la spital cu 50 de baterii  în stomac. Ea le-ar fi înghițit în ceea ce pare un act de autovătămare deliberată.

Pacienta a ajuns la Spitalul Universitar St. Vincent din Dublin după ce a înghițit „un număr necunoscut” de baterii cilindrice, potrivit unui raport al acestui caz, publicat în Irish Medical Journal și citat de Live Science, relatează Știrile Pro TV.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Medicii i-au făcut o radiografie în care au văzut numeroase baterii în abdomenul ei, vestea bună fiind că niciuna nu părea să-i obstrucționeze tractul gastrointestinal. În plus, nicio baterie nu prezenta semne că ar fi deteriorată.

Ce au decis medicii

Inițial, medici au decis doar să observe pacientul îndeaproape, pentru a vedea dacă și câte baterii ar trece singure prin tractul gastro-intestinal, și astfel, femeia a eliminat cinci baterii AA într-o săptămână. Radiografiile efectuate în următoarele trei săptămâni au arătat că marea majoritate a bateriilor nu au reușit să treacă prin corpul ei, iar, după atât timp, femeia acuza „dureri abdominale difuze”.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Astfel, femeia a suferit o laparotomie, în care chirurgii i-au făcut o incizie pentru a-i accesa cavitatea abdominală și așa au descoperit că stomacul, tras în jos de greutatea bateriilor, s-a întins în zona de deasupra osului pubian. Medicii au tăiat apoi o mică gaură în stomac și a scos 46 de baterii din organ, atât baterii AA, cât și AAA, conform sursei citate.

Alte patru baterii, blocate în colon, au fost „trase” prin rect și îndepărtate prin anus, atfel că numărul total de baterii ingerate a ajuns la 55. După ce o radiografie finală a confirmat că tractul gastro-intestinal este în sfârșit liber, femeia și-a continuat „recuperarea fără evenimente”.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

„Din câte știm, acesta este cazul cu cel mai mare număr raportat de baterii ingerate la un singur moment”, au scris medicii în raport.

„Ingerarea deliberată a mai multor baterii AA mari ca formă de autovătămare deliberată este ceva neobișnuit”, au scris medicii.

Cele mai multe cazuri de ingestie de baterii – publicate în reviste medicale – descriu cazuri în care un copil a înghițit baterii mici, tip buton, notează raportul, conform sursei citate.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private