duminică, noiembrie 28, 2021

O femeie din America deține recordul pentru cea mai lungă infecție COVID. Aceasta a fost pozitivă aproape un an, în urma unei singure infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Femeia în vârstă de 47 de ani a contractat

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

virusul și, deoarece are un sistem imunitar foarte slăbit, femeia s-a luptat cu infecția timp de 335 de zile, potrivit revistei științifice Science, citată de Antena 3.

O femeie s-a luptat cu COVID timp de 335 de zile

Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la COVID-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă de această perioadă.

Cum explică cercetătorii acest lucru?

Potrivit cercetătorilor, sistemul

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecție atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal.

Campania de vaccinare în Europa

În Europa, datele referitoare la vaccinare arată că un procent confortabil de 80% prin care s-ar atinge imunitatea colectivă nu a fost atins la nivelul întregii populaţii decât în Portugalia, care are şi cea mai mare rată,

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

de 98%, în ceea ce priveşte vaccinarea adulţilor de peste 18 ani.

Irlanda are un procent de 76% din totalul populaţiei vaccinate cu schema completă. În rest, toate celelalte ţări europene au o rată de vaccinare sub 70 de procente, cu excepţia Filandei, 72% – arată datele Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile. În România procentul populaţiei imunizate este de aproximativ 36%.

 

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri