Sari la conținut

O fetiță de 11 ani cu tumoră pe creier a fost diagnosticată greșit și trimisă acasă de către medici timp de tre ani

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Timp de trei ani, o fetiță în vârstă de 11 ani din Northampton a trecut prin 30 de vizite la medici. Inițial, a fost diagnosticată greșit cu migrene și probleme stomacale, până când a fost identificată o tumoră cerebrală de 3,5 cm.

Tia Gordon, o fetiță din Northampton, a fost inițial diagnosticată cu migrene și probleme stomacale înainte de a fi dusă de urgență la spital când simptomele ei au început să îi afecteze echilibrul și capacitatea de a merge.

O tomografie de urgență a relevat prezența unei tumori cerebrale de 3,5 cm, conform informațiilor furnizate de Sky News.

Mama ei, Imogen Darby, a relatat că Tia a fost dusă la mai mulți medici și că, în plus, rețeta ochelarilor ei a fost modificată de patru ori înainte ca tumoarea să fie descoperită.

„Timp de mai bine de trei ani, am dus-o pe Tia la medici, i s-a refuzat RMN-ul, i s-a refuzat să fie examinată de pediatria de urgenţă, am sunat la 111, am fost la A&E, i s-au schimbat ochelarii de patru ori, i s-au dat medicamente, dar a fost nevoie ca ea să nu mai poată merge pentru a primi îngrijirile de care avea nevoie”.

În cele câteva luni dinaintea diagnosticului, Tia a fost dusă la medicul de familie de aproximativ 10 ori, iar mama ei a sunat la urgenţe de 3 ori.

Când a dus-o la Urgenţe, femeii i s-a spus că fetiţa are o boală de stomac şi că „trebuie să o lase în pace”.

Dar Tia a început apoi să îşi ţină ciudat gâtul. Cu toate acestea, medicii au spus că gâtul îi era înţepenit pentru felul în care dormea.

În acel moment, femeia a reuşit să obţină o programare la pediatrie şi a vorbit despre gâtul Tiei. Ea a fost trimisă la fizioterapie.

Femeia a simţit însă că ceva era încă în neregulă cu modul în care Tia îşi ţinea gâtul, dar un consultant a spus că ar fi trebuit să treacă luni de zile pentru un RMN.

Starea fetiţei a început să se deterioreze, fiind bolnavă în majoritatea dimineţilor şi vomitând în fiecare zi între noiembrie 2023 şi ianuarie 2024.

Când a început să nu mai aibă echilibru, a fost dusă la spitalul Northampton General. O tomografie computerizată a scos la iveală tumora fetiţei, un astrocitom pilocitar, cel mai frecvent tip de tumoare cerebrală la copii.

Tia a fost operată timp de 10 ore, iar tumora benignă a fost îndepărtată.

Tia va face un RMN la fiecare trei luni în următorii cinci ani şi urmează un tratament de fizioterapie, precum şi întâlniri regulate cu neurologii.

Între timp, Tia este nerăbdătoare să se întoarcă la activităţile sale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel