joi, martie 30, 2023

Fiecare femeie însărcinată își dorește în primul rând un copil sănătos. Știți ce puteți face în timpul sarcinii pentru a fi sănătoasă, astfel încât și bebelușul dvs. să se dezvolte sănătos? Vă vom sfătui cum să vă mențineți în formă în timpul sarcinii.

  1. Mizați pe o dietă sănătoasă și echilibrată

Elementul cheie pentru sănătate este alimentația corectă. În ceea ce privește alimentația, sarcina poate fi uneori dificilă, mai ales datorită numărului mare de hormoni diferiți care acționează în corpul unei femei și aceștia îi afectează și gusturile. După cum știți, ele tind să fie diferite și interesante. Astfel, combinațiile de arome și alimente pe care le preferă femeile însărcinate aduc adesea zâmbete pe buze.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

Dacă sunteți gravidă dieta dvs. ar trebui să fie mai presus de toate una echilibrată. Acest lucru se aplică raportului dintre carbohidrați, grăsimi și proteine. Niciunul dintre acești macronutrienți de bază nu ar trebui să lipsească. Sarcina nu este în niciun caz un moment bun pentru a slăbi sau pentru a ține diferite diete. Dar nici nu este momentul potrivit pentru a mânca în exces sau de a mânca în mod inutil cât pentru doi, așa cum știm de la mamele și bunicile noastre.

  1. Luați suplimente nutritive și vitamine

În primele luni de sarcină, multe femei se confuntă cu greața și indigestia. Uneori poate deveni problematic să mănânce și să păstreze ce au mâncat în stomac. În această perioadă, este extrem de important să oferiți bebelușului suficienți nutrienți, vitamine și oligoelemente. Bebelușul crește foarte repede și toate organele din corp se dezvoltă.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Prin urmare, alegeți suplimente nutritive și vitamine care să le completeze. Acidul folic joacă un rol cheie. Împreună cu vitamina B12, este implicat în producția de ADN, divizarea celulară, formarea sângelui și procesele de creștere. De asemenea, este important să adăugați alte elemente, cum ar fi fierul, magneziul sau calciul. Vitamina C și zincul sunt de neînlocuit în ceea ce privește imunitatea, de aceea este necesar să le asigurați aportul chiar și în timpul sarcinii, corpul dumneavoastră fiind foarte epuizat.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

  1. Nu uitați de mișcare și exerciții fizice

Dacă nu vă confruntați cu probleme grave de sănătate în timpul sarcinii care ar putea să vă limiteze mișcările, este extrem de important să faceți exerciții fizice. În funcție de stilul de viață anterior sarcinii, puteți alege tipul potrivit de mișcare. Dacă sunteți una dintre femeile care au fost foarte active în sport chiar înainte de sarcină, cu siguranță veți practica sport mult mai intens.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Cu toate acestea, dacă nu ați acordat prea multă atenție sportului înainte, plimbările regulate sunt potrivite pentru dvs. Alternativ, includeți exerciții ușoare de sarcină, yoga sau Pilates. Foarte utilă este și mingea de fitness, care, printre altele, susține pregătirea canalelor pentru naștere, calmează bebelușul din burtică și puteți face exerciții cu ea. Rețineți că femeile care s-au mișcat suficient în timpul sarcinii tind să aibă o naștere mai ușoară, iar recuperarea lor după naștere tinde să fie mai rapidă.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

  1. Minimalizați stresul și relaxați-vă

 Condiția fizică este foarte importantă, dar nu uitați nici de bunăstarea mentală. Dacă sunteți și dvs. echilibrată și calmă atunci și bebelușul din burtică va fi mai liniștit. Există chiar păreri că sarcina afectează modul în care va fi un bebeluș atunci când se va naște. Nervozitatea și stresul fac ca bebelușul să fie mai sensibil și invers, dacă viitoarea mămică este liniștită și echilibrată, bebelușul va fi mai fericit după naștere. Prin urmare, faceți-vă timp pentru lucrurile care vă plac și vă aduc bucurie. De asemenea, puteți învăța tehnici de respirație corectă în timpul travaliului, care pot fi, de asemenea, o formă de relaxare și eliberare pentru dvs.

 Pontul nostru: Puteți găsi o mulțime de informații importante și sfaturi utile în cărțile destinate viitoarelor mămici. Dacă doriți să economisiți bani atunci când le cumpărați, nu ezitați să folosiți un voucher Cărturești sau cod reducere Bookzone.

 Deci, graviduțelor – mâncați sănătos și gustos, mișcați-vă, faceți lucruri care vă plac și veți fi recompensate cu un copil sănătos și fericit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private