Sari la conținut

O icoană a lui Iisus Hristos lăcrimează de șase zile. Oamenii spun că e o minune: „Ne uităm, ne mirăm şi ne închinăm”

O icoană a lui Iisus Hristos lăcrimează de șase zile. Oamenii spun că e o minune: „Ne uităm, ne mirăm şi ne închinăm”.

Imediat după Ziua Națională a României, icoana Mântuitorului Iisus Hristos de la Biserica cu Hramul „Învierea Domnului” din cartierul Zorilor, din Cluj, a început să lăcrimeze.

Minunea a fost descoperită de două credincioase care au rămas să deretice după slujba din dimineața zilei de 2 decembrie 2021. Icoana este una nouă, executată pe pânză, recent pictată. Tocmai de aceea, fenomenul nu poate fi explicat decât ca un miracol.

Icoana din Cluj care a uimit lumea. Totul a început pe 2 decembrie, fapt ținut secret până în prezent - foto | DCNews

Minune în preajma Crăciunului! O icoană a lui Iisus Hristos lăcrimează de șase zile

Parohul bisericii, preotul Nicolae Dura, a povestit, potrivit cluj24.ro, cum s-au petrecut lucrurile.

„Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Iisus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate.

Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”, a spus părintele Dura.

Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara, la Vecernie, la biserică a ajuns și preotul paroh, care a luat la cunoștință minunea întâmplată.

„Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.

Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar  păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din cartierul Zorilor.

„Eu zic că e o minune Dumnezeiască. Ne uităm, ne mirăm şi ne închinăm”

De la prima lacrimă apărută, din urmă cu șase zile, urma s-a tot extins pe icoană, aceasta fiind o fotografie imprimată pe pânză.

„A doua zi m-am gândit că locul icoanei pentru ceea ce s-a întâmplat este în altar. Am venit, am luat icoana, am dus-o. Am verificat-o pe partea cealaltă cu ocazia aceasta şi este perfect uscată”, a declarat preotul paroh, Nicolae Dură.

Imediat după răspândirea veștii, credincioșii au început să vină în număr din ce în ce mai mare pentru a vedea cu ochii lor minunea. Oamenii sunt de părere că semnul reprezintă o minune de la Dumnezeu.

„Eu zic că e o minune Dumnezeiască. Ne uităm, ne mirăm şi ne închinăm”, a spus o credincioasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel