vineri, august 19, 2022

O adevărată “bombă” de vitamine și nutrienți precum potasiu, magneziu, vitamina B6 sau fier,   sfecla roșie este una dintre legumele care ne mențin sănătatea la cote maxime pe timpul iernii.  Bogată în zaharuri, ea poate fi consumată ca atare sau gătită și chiar pusă la murat, iar beneficiile asupra sănătății nu vor întârzia să apară. Iată câteva dintre acestea:

Reduce presiunea arterială
Cantitatea mare de nitrați conținută de sfecla roșie ajută la dilatarea vaselor sanguine și la scăderea presiunii arteriale. Cantităţi importante de nitraţi se găsesc și în lăptuci, spanac, ridichi, praz sau pătrunjel.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit Oana Roman să slăbească 25 de kilogra...

Tratează anemia

Nu este un mit că sfecla face minuni în privința anemiei, dar acest lucru este posibil grație fierului care se regăsește în legumă și mai puțin datorită culorii sale roșii.

Îmbunătățește performanțele sexuale

Sfecla este considerată Viagra naturală și a fost folosită de romani pentru a-și crește virilitatea. Concret, oxidul nitric eliberat în urma ingerării sfeclei stimulează fluxul de sânge către organele genitale, iar la toate acestea se adaugă și boronul, un mineral extrem de important în producerea de hormoni sexuali.

Tratează constipația

Sfecla conține de asemenea o cantitate mare de fibre solubile care acționează ca un laxativ. O cură cu salată de sfeclă vă va curăța colonul și stomacul, echilibrându-vă tranzitul intestinal.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private