marți, octombrie 20, 2020

Brittany Wenger (Florida), o americană de 18 ani a inventat un sistem inovator de diagnosticare a leucemiei pe calculator. Pentru a veni în ajutorul medicilor, ea a realizat un fel de reţea de neuroni artificială cu scopul de a găsi o schemă genetică din care fiecare om să poată afla dacă este susceptibil să dezvolte o anumită formă de leucemie, numită LMC (leucemie mieloidă cronică). Aceasta duce la moarte în mai puţin de cinci ani în 60% din cazuri.

Citește și:

‘Reţeaua artificială’ este un program informatic ce oferă un model al neuronilor şi al conexiunilor lor, putând diagnostica o patologie mai rapid decât omul. În plus, permite facilitarea dezvoltării de tratamente împotriva LMC, ţintind schemele genetice cele mai susceptibile să producă boala. ‘Diferitele tipuri de cancer au fiecare o amprentă moleculară’, a spus Brittany Wenger.

Citește și:

Tânăra a utilizat deja un sistem de inteligenţă artificială pentru diagnosticarea cancerului la sân. Softul său, numit Cloud4Cancer, a fost puţin modificat pentru depistarea leucemiei, lăsând calea deschisă pentru diagnosticarea altor forme de cancer.

La cel mai recent Intel International Science Fair, cel mai mare salon din lume în domeniu, Brittany Wenger a primit mai multe premii, lucru care o încurajează să îşi continue cercetările.

Parteneri