Categories: Ştiri sănătate

O mamă luptă să îşi salveze fetiţa diagnosticată cu paralizie cerebrală. O putem ajuta cu un simplu SMS

Anastasia, minunea familiei Şoimu, s-a născut aproape moartă, din cauză că avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului. Resuscitatea nu s-a efectuat imediat, apoi 20 de minute medicii au luptat să o ţină în viaţă. Lipsa de oxigen i-a afectat grav creierul, în special acei centri care ţin de coordonarea mişcării.
Imediat după aceea, doctorii le-au comunicat părinţilor să se aştepte la ce e mai rău, căci şansele de supravieţuire erau minime. Bebeluşa nu s-a dat însă bătută şi a luptat să fie alături de persoanele care i-au dat viaţă. În primele 3 zile a făcut convulsii care i-au afectat şi mai tare creierul, fiind la reanimare pentru o lună şi 5 zile. După externare, copilul nu plângea, nu urmărea cu privirea, nu sugea, iar până la vârsta de 7 luni a fost hrănită prin sondă.
Deşi a împlinit 2 anişori, Anastasia nu poate sta în funduleţ, nu poate spune ce o doare sau când îi e foame, nu merge şi nu ştie să se joace cu jucăriile. Părinţii nu s-au dat bătuţi, au căutat ajutor în stânga şi în dreapta, iar într-un final a primit un raspuns pozitiv din Turcia, de la Liv Hospital din Istanbul, unde au fost vindecaţi mai mulţi copii cu probleme asemănătoare. Tratamentul constă în transplant cu celule stem, iar doctorii turci au recomandat 4 şedinţe de transfuzie, la o distanţă de 4 luni, intercalate cu şedinţe de kinetoterapie pentru activarea noilor celule.
Cum o putem sprijini pe Natalia Şoimu să-şi salveze fetiţa?
Graţie oamenilor cu suflet mare, s-au strâns banii necesari pentru 2 şedinţe, dar mai este nevoie de aproximativ 15.000 de Euro pentru a-i achita toate costurile medicale. Anastasia a efectuat deja primul transplant cu celule stem, iar la nici 24 de ore, rezultatele nu au încetat să apară: a început să sugă, să ţină jucării în mână şi chiar să zâmbească, spre bucuria mamei, care o însoţeşte la tratament. Anastasia are nevoie de noi acum mai mult ca oricând pentru a finaliza cu bine întreg tratamentul. Donaţiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “ANASTASIA”, online pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/anastasia-soimu/ sau prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Recent Posts

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

19 minute ago

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

48 de minute ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

o oră ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

2 ore ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

2 ore ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian