Sari la conținut

O navă sub pavilion moldovenesc a fost atacată în Marea Neagră. La bord se aflau între 15 și 20 de persoane

Sursa: Unsplash

Din cuprinsul articolului

O navă care funcționează sub pavilion moldovenesc a fost atacată în largul Mării Negre, în apropiere de țărmul ucrainean. Deși nu se știe exact de unde a plecat atacul, autoritățile speculează că ar fi plecat de pe o navă rusească.

La bord, se pare, se aflau tot cetățeni din Rusia, iar nava avea voie să se afle pe acel teritoriu, fiind în ape internaționale. Membrii echipajului și-au salvat viața cu ajutorul vestelor de salvare.

Navă atacată în largul Mării Negre

Este vorba despre o navă, care ar fi fost lovită de un obuz, undeva în apropierea Odesei, aproape de ţărmul ucrainean. Din informaţiile pe care le avem, în momentul de faţă, se pare că nava se afla în apele internaţionale, avea voie să se afle în acel loc, comunică RRA.

Ea funcţionează sub pavilionul Republicii Moldova. De altfel, în urmă doar cu câteva minute şi Agenţia Naţională din Republica Moldova a emis un comunicat de presă în care spune că la bordul navei respective erau doar marinari ruşi, aşadar tot echipajul navei lovite era din Rusia.

În momentul de faţă nu ştim exact locul din care a plecat obuzul. Suspiciunea este că ar fi plecat de pe o navă rusească, însă până acum nu au fost informaţii confirmate de către niciun oficial din Republica Moldova, dar, în momentul de faţă, ştim sigur că o navă care se află sub pavilion moldovenesc a fost lovită în Marea Neagră, în apele internaţionale, iar la bord echipajul era format doar din cetăţeni ruşi. Se pare că mare parte din navă a fost distrusă. Toţi marinarii s-au salvat, însă au folosit doar vestele de salvare, deoarece bărcile de pe navă au fost distruse în urma impactului.

Cei care se aflau pe barcă au fost recuperaţi de către Agenţia Navală din Republica Moldova. Au venit acolo echipele de salvare, care i-au preluat. Nu ştim, în momentul de faţă, numărul exact al marinarilor care se aflau pe nava respectivă, însă ştim că este o navă comercială de transport, aşadar, cel mai probabil numărul marinarilor era cuprins între 15 şi 20 de persoane.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel