sâmbătă, aprilie 1, 2023

Specialiștii au observat o scădere treptată, echilibrată, a numărului de noi infectări. Acest lucru indică faptul că este vorba despre o scădere constantă, care se va menține, însă cu mici fluctuații.

Cu toate acestea, medicii susțin că nu este indicat să ne relaxăm, ci dimpotrivă, să ne pregătim pentru ce va urma după sărbătorile de iarnă și pentru primăvară.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, susține că diminuarea cazurilor este un semn bun, dar trebuie să învățăm mult din ceea ce am trăit până acum și să evităm pe cât de mult posibil aceleași consecințe.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

Trebuie să ne pregătim pentru următorul val

„Intrăm într-un trend descendent și lucrurile sunt evidente în ultimele săptămâni. Dacă ne uităm la rata de reproducere, și ea a scăzut și acest lucru ne spune că scăderea este una sănătoasă și constantă.

Sigur că mai pot fi unele mici modificări, prin faptul că s-au deschis, de exemplu, școlile relativ recent. Nu cred că vor fi lucruri notabile și în mod clar, în decembrie vom avea această scădere.

Se va vedea și în cazul scăderii de terapie intensivă, cu niște sărbători de iarnă care, clar, vor fi echilibrate.

Marea problemă pe care o avem este că în acest moment, care va fi mai liniștit, cred că ar trebui să ne pregătim pentru ceea ce înseamnă început de 2022 și primăvară, atunci când, de asemenea, ne-am dori o situație care să nu scape de sub control.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

Vrem o conviețuire, vrem să fie altfel decât în valul al patrulea. Și vreau să cred că am învățat noi toți din ce s-a întâmplat anterior”, a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit RRA.

Medicul am mai adăugat că vaccinarea rămâne principala metodă de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, la care se adaugă și alte măsuri anti-COVID, precum purtarea măștii, distanțarea fizică și igienizarea frecventă a mâinilor.

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private