miercuri, iunie 29, 2022

O nouă boală se răspândește într-un ritm alert în Europa. Zeci de cazuri au fost deja depistate în Spania, Portugalia și Marea Britanie. 

Este vorba despre „variola maimuței”, o boală rară care se răspândește într-un ritm alert în Europa. În secolul trecut, boala a cauzat moartea a 300-500 de milioane de oameni.

Ce trebuie să știm despre „variola maimuței”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că doreşte să facă lumină, cu ajutorul Marii Britanii, în privinţa cazurilor de “variola maimuţei” depistate în această ţară de la începutul lunii mai 2022, în special în comunitatea de homosexuali, citează stiripesurse.ro, notează Infoactual.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia a declarat, într-un comunicat oficial, că boala virală în discuție, respectiv „monkeypox”, boală endemică în Africa de Vest, a fost detectată recent în Portugalia la „peste 20 de cazuri suspecte (…) în regiunea de vest a Lisabonei , din care 5 cazuri au fost confirmate”.

„Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase”, a precizat autoritatea sanitară.

Spania a declarat, de asemenea, că au depistat 8 cazuri suspecte, care nu au fost confirmate încă.

Autorităţile spaniole şi portugheze, care au declanşat alertă naţională de sănătate, declară că această boală rară nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

La om, „variola maimutei” prezintă ca simptome urmatoarele: dureri de mușchi, dureri de spate, febra, dureri de cap, ganglioni limfatici și stare generală de epuizare.

De asemenea, la nivelul pielii pot să apară erupţii cutanate, care debutează inițial pe față, apoi se extind pe restul corpului.

Potrivit Agenţiei Britanice de Securitate (UKHSA), până în prezent, începând cu data de 06.05.2022, în Marea Britanie, au fost identificate 7 cazuri, dintre care 4 cazuri la persoane identificate drept „homosexuali, bisexuali sau bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”.

Te-ar mai interesa: Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE...

Autoritățile îți fac griji din cauza unei transmiteri comunitare, deoarece cu excepţia primului caz (în care persoana infectată călătorise recent în Nigeria), pacienţii au fost infectaţi în Marea Britanie. Acest lucru indică posibilitatea transmiterii comunitare.

Reamintim faptul că „variola maimuței” este o infecție virală, destul de rar întâlnită, dar care se poate răspândi si la om. Aceasta face parte din aceeași familie virală cu variola.

Te-ar mai interesa: Atenționare pentru o zodie. Astrolog: Sfârșitul să...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private