Sari la conținut

O nouă situație controversată legată de slujba de Bobotează. Ce spune ÎPS Teodosie

Teodosie
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
BOR, anunț despre Teodosie

O nouă situație controversată legată de slujba de Bobotează. „Dacă anul trecut nu ne-am infectat, cu peste 10.000, câți au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea”

Datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează. Sperăm să vină anul ăsta 20.000”, a declarat ÎPS Teodosie.

A apărut o nouă situație controversată legată de slujba de Bobotează. Acest lucru s-a întâmplat după ce  ÎPS Teodosie le-a transmis credincioșilor să participe în număr mare la slujba de Bobotează.

Fără să țină cont de situația actuală generată de pandemie, el spune că anul trecut nu ne-am infectat, cu peste 10.000, câți au fost la Bobotează, și nici anul acesta nu vom avea mai multe infectări.

În timp ce valul cinci al pademiei îngenucheaza România, ÎPS Teodosie îndeamnă credincioșii să participe în număr mare la slujba de Bobotează.

Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte 150.000 de sticle cu agheasmă pentru Bobotează, una dintre cele mai importante zile pentru credincioşi, iar mai mulți voluntari lucrează la etichetarea lor.

Manifestarea religioasă urmează să se desfășoare în Portul Tomis, unde în 6 ianuarie va fi oficiată slujba de sfințire a apei mari.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a îndemnat credincioșii să participe în număr mare la procesiune.

ÎPS Teodosie: Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulți

„Dacă anul trecut nu ne-am infectat, cu peste 10.000, câți au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea. Iar datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează. Sperăm să vină anul ăsta 20.000”.

„Noi nu îi numărăm, vin ei singuri, chemați de credința care îi aduce, vin să ia ceva de folos pentru tot anul și pentru întreaga lor făptură și pentru suflet și pentru trup”, a declarat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Jandarmii vor asigura şi în acest an ordinea şi siguranţa participanților la procesiune și vor veghea la respectarea măsurilor sanitare, potrivit RRA.

Boboteaza, sărbătorită la 6 ianuarie

Epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza) a fost instituită în amintirea botezului primit de Hristos de la Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului şi este prăznuită, potrivit calendarului ortodox, la 6 ianuarie.

Botezul Domnului în Iordan are o dublă semnificaţie: pe de o parte, prin cufundarea în apele Iordanului, Iisus Hristos sfinţeşte firea apelor, pregătind oarecum botezul creştin; pe de altă parte, în această zi, Sfânta Treime s-a arătat pentru prima dată: Dumnezeu Tatăl, prin glasul care zice:

“Acesta este Fiul Meu iubit întru care am binevoit”, Duhul Sfânt în chip simbolic de porumbel, care odihneşte peste Hristos, şi Mântuitorul botezat de Ioan în apa Iordanului.

Boboteaza este și o sărbătoare dedicată purificării naturii de forțele răului. În această zi sfântă se prevestește cum va fi vremea în noul an şi cum va fi recolta.

Tradiţia spune că de Bobotează nu se spală rufe, nu se face curăţenie, iar apa sfinţită luată acum are puteri miraculoase, ea nu se strică niciodată. Se crede că în această zi este bine să se mănânce piftie și grâu fiert și să se bea vin roșu pentru noroc şi prosperitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel