O nouă speranţă pentru pacienţii cu astm: un tratament experimental a redus cu 87% crizele

O nouă speranţă pentru pacienţii cu astm: un tratament experimental a redus cu 87% crizele
O nouă speranţă pentru pacienţii cu astm: un tratament experimental a redus cu 87% crizele

Un medicament experimental a generat rezultate promiţătoare contra astmului, reducând cu 87% frecvenţa crizelor de astm la anumiţi pacienţi, potrivit rezultatelor unui studiu clinic intermediar publicate marţi în Statele Unite.

Dacă FDA (Food and Drug Administration) va autoriza comercializarea acestui medicament denumit Dupilumab, el va putea să îi ajute pe astmaticii care suferă de crize de intensitate moderată spre severă, care nu sunt prea bine controlate de medicamentele prezente pe piaţă.

Medicamentul conţine un anticorp care neutralizează simultan proteinele (interleukin-4 şi -13) asociate inflamaţiilor şi este fabricat de compania americană Regeneron Pharmaceuticals şi de cea franceză Sanofi.

Acest medicament a atins toate obiectivele clinice precum ameliorarea şi diminuarea simptomelor, ameliorarea funcţiilor pulmonare, dar şi reducerea nevoii de a recurge la produse antiastmatice existente pe piaţă.

Deşi studii clinice mai vaste vor trebui să confirme rezultatele acestui studiu intermediar de fază 2, realizat pe 104 pacienţi, oamenii de ştiinţă s-au declarat optimişti în legătură cu potenţialul medicamentului Dupilumab.

Rezultatele studiului clinic, realizat în 12 săptămâni şi coordonat de medicul Sally Wenzel, directoarea Institutului pentru astm de la Universitatea Pittsburgh din statul american Pennsylvania, au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American Thoracic Society în oraşul Philadelphia şi au fost publicate în New England Journal of Medicine

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox