Sari la conținut

O nouă speranţă pentru persoanele care şi-au pierdut auzul

O echipă de cercetători de la Massachusetts Eye and Ear şi Harvard Medical School au pus la punct un nou tratament care ar putea reda auzul celor care au surzit. Deocamdată, medicamentul a fost testat doar pe şoareci, însă este un pas important şi pentru tratarea oamenilor.

Cum majoritatea cazurilor de surzire apar în urma deteriorării firicelelor de păr din interiorul urechii, care detectează sunetele, tratamentul a vizat regenerarea acelor fire de păr. Pentru a reuşi să auzim, undele de sunet trebuie să fie transformate în semnale electrice pentru a putea fi înţelese de creier. Primul pas al acestui proces are loc în interiorul urechii interne unde firicele de păr se mişcă din cauza vibraţiilor, iar mişcările crează un semanl electric.

Testele au fost făcute pe şoareci complet surzi cărora le-a fot injectat un medicament care să regenereze firele de păr responsabile cu captarea sunetelor şi deşi, auzul nu le-a revenit complet, şoarecii au reuşit să audă sunetele puternice ca trântitul unei uşi sau zgomotele din trafic. ,, În urma scanării creierului am observat o îmbunătăţire, dar nu este o schimbare mare. Şoarecii pot detecta zgomote puternice cu frecvenţă joasă, dar auzul nu este normal”, a explicat doctorul Albert Edge, unul dintre cercetători

Citeste si:

Rezultate similare au fost şi în cazul folosirii celulelor stem, în cadrul unui studiu din 2012 care a vizat crearea unor nervi pentru a reconstrui conexunea dintre creier şi firele de păr, care fusese afectată. Reconstruirea firelor de păr este, însă, o mare provocare.

,,Este o descoperire promiţătoare, însă este prea devreme pentru a fi folosită în tratarea oamenilor”, a declarat dr. Ralph Holme

 

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.