Sari la conținut

O nouă victimă a vaccinului. O femeie a murit din cauza efectului secundar „brutal și catastrofal” – semne de avertizare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Deși vaccinurile sunt considerate „sigure și eficiente” de către experții și agențiile din domeniul sănătății, se știe că efectele secundare apar la unii oameni. O femeie de 34 de ani a murit din cauza unui efect secundar „brusc și catastrofal”; iată semnele de avertizare de observat.

Campania de vaccinare în Marea Britanie continuă, următorul grup de vârstă țintă fiind copiii de cinci până la 11 ani. Vaccinul a fost legat de o mulțime de beneficii, de la un risc mai mic de a a te infecta și de a răspândi Covid până la prevenirea morții.  Dar, ca orice medicament, vaccinurile Covid sunt, de asemenea, asociate cu o listă de posibile efecte secundare.

La opt zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca, Kim Lockwood, în vârstă de 34 de ani, a fost lovită de o durere de cap chinuitoare în martie 2021.

Dusă de urgență la Spitalul Rotherham, sănătatea ei s-a înrăutățit și a fost declarată moartă.

Citeste si:

„Mama a murit din cauza sângerării la creier care a fost indusă de un efect secundar rar al vacciului împotriva Covid”, relatează BBC.

Potrivit raportului medicului legist, cauza morții a fost determinată ca trombocitopenie trombotică indusă de vaccin (VITT).

În cazul în care nu știți, tromboza apare atunci când cheagurile de sânge vă blochează arterele, explică Johns Hopkins Medicine.

Din păcate, această afecțiune a declanșat sângerare în creier pentru femeia în vârstă de 34 de ani, care s-a dovedit fatală.

Potrivit datelor Guvernului britanic, acest tip de efect secundar este considerat a fi „extrem de rar”.

Cifrele împărtășesc 78 de decese și 437 de cazuri de evenimente tromboembolice.

Aceste statistici au fost estimate după administrarea a 24,9 milioane di primele doze și a 24,2 milioane din  a doua doză de AstraZeneca jab.

Unele dovezi arată că incidența evenimentelor tromboembolice pare mai mare la femei comparativ cu bărbații.

Cu toate acestea, guvernul britanic adaugă că acest lucru nu este observat la toate grupele de vârstă și diferența este doar mică.

„Sfatul rămâne că beneficiile vaccinului depășesc riscurile la majoritatea oamenilor”, au concluzionat ei.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.