Sari la conținut

O pacientă aflată de 42 de minute în moarte clinică a fost reînviată cu ajutorul unui compresor cardiac extern

O australiancă de 41 de ani a fost readusă la viaţă după 42 de minute de moarte clinică, în timpul cărora medicii i-au administrat masaje cardiace, informează AFP.

Vanessa Tanasio a fost transportată de urgenţă la spitalul din Melbourne săptămâna trecută, după un stop cardiac provocat de o arteră înfundată. Ea a fost declarată moartă clinic la scurt timp după sosirea la spital.

Medicii au utilizat un compresor cardiac extern, Lucas 2, pentru a continua să irige creierul, în timp ce un cardiolog a deschis artera pentru a o debloca. Odată restabilită trecerea sângelui prin arteră, inima a reînceput să bată în ritm normal.

‘Am utilizat şocuri multiple şi mai multe medicamente pentru a o resuscita’, a explicat cardiologul. ‘Este un adevărat miracol. Nu credeam că va fi atât de bine’, a adăugat acesta.

Potrivit spitalului, este prima dată când compresorul cardiac Lucas 2 a fost utilizat cu succes o perioadă atât de lungă pe un pacient în Australia.

Pacienta a spus că până atunci nu a avut niciodată probleme cardiace.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: