Sari la conținut

O pastilă banală reduce riscul de cancer colorectal

O pastilă banală, pe care toată lumea o are în casă, reduce riscul de cancer colorectal la majoritatea populației, dar și în cazul pacienților obezi cu sindromul Lynch, care, din cauza greutății pot dezvolta această tumoră.

Este vorba despre aspirină, care a fost folosită în timpul unui studiu, care a durat 2 ani, la care au participat 937 de pacienți din 16 țări.  În timpul studiului, pacienții, au luat de două ori pe zi aspirină sau placebo.

„Aceste rezultate sunt importante pentru persoanele care suferă de sindromul Lynch, dar și pentru restul populației din care o mare parte este supraponderală, iar acest studiu sugerează că riscul crescut de cancer care însoțește excesul de greutate poate fi anulat luând aspirină”, a spus Sir John Burn, profesor de genetică clinică la Universitatea din Newcastle, care a condus studiul clinic., citează Agerpres.

 „Această cercetare confirmă alți indici care leagă o inflamație crescută de un risc mai mare de cancer”, a adăugat el. „Obezitatea intensifică răspunsul inflamator al organismului, iar aspirina pare să contracareze acest proces”, a explicat Sir John Burn, citat de Agerpres.
Cu toate acestea, medicul nu recomandă pastila, fără prescrierea medicului.
A.
Sursa – Agerpres

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel