joi, august 11, 2022

Hamburger Morgenpost, o publicaţie din Germania, îi critică dur pe români, bulgari şi ucrainieni pentru că refuză vaccinarea într-un material care poartă titlul de „Idioţii Europei”, citându-l pe Angel Kuntschew, inspector bulgar pe sănătate.

„<Este un iad, ca într-un război>: aproape nimeni nu își poate imagina cu ce se confruntă în prezent medicii și asistentele în Europa de Est. Situația este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-ar putea întâmpla asta?,” astfel începe articolul din Hamburger Morgenpost sub titlul „Idioții Europei”: De ce pandemia din Est escaladează”, în care se face o analiză a situației pandemiei în țările din est: România, Ucraina și Bulgaria.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

„Nicăieri în Europa nu au murit atât de mulți oameni de Covid-19 în decurs de 24 de ore ca în Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orașul Donețk povestește postului de televiziune ARD ce a trăit într-un spital: <Ni s-a spus că la un etaj sunt 44 de pacienți, toți puțin mai în vârstă. Pentru 44 de persoane a fost o asistentă, un medic de gardă și un medic șef care i-a tratat pe toți>. Ca și alte țări din Europa de Est, Ucraina se luptă cu un val corona de proporții fără precedent. Situația din România este, de asemenea, gravă: incidența pe șapte zile este de peste 531, iar aproape toate spitalele sunt supraaglomerate,” scrie Hamburger Morgenpost.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Pentru a descrie situația din România, Hamburger Morgenpost amintește de un videoclip din Spitalul Universitar din București, publicat de „Recorder” sub titlul „Așa arată un dezastru sanitar”.

„<Cei care încă pot sta și sunt într-o stare acceptabilă rămân pe scaune. Doar pacienții în stare critică primesc pat>, explică o asistentă în clip și pregătește un scaun strâmb de birou pentru un nou pacient. Un alt angajat spune: <E iadul, ca într-un război>. Uneori pacienţii se împingeau unii pe alţii pe coridoare pentru a-şi lua echipament de oxigen, relatează medicul Victoria Arama. Ea numește situația din București apocaliptică”.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

„<Vaccinează-te! (…) Dumnezeu se descoperă și prin știință>, a predicat recent pastorul român Valeriu Roșcan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox român este o raritate, pentru că tocmai închinătorii acestei confesiuni sunt cei care alimentează scepticismul cu privire la vaccinări. Arhiepiscopul constănțean Teodosie Petrescu, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează <își semnează condamnarea la moarte>, predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă este extrem de influentă în țară,” mai scrie ziarul german.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

„Dar nici politica nu este cu totul nevinovată: <Practic am oprit pandemia>, a spus președintele Klaus Iohannis în iunie, când incidențele erau scăzute. La începutul lunii mai, 34 la sută dintre cei chestionați doreau să se vaccineze – în septembrie erau doar 16 la sută, potrivit sondajelor institutului IRES din București,” se mai arată în material.

„Idioții Europei”: Cuvinte dure în Bulgaria

„Politicienii din Bulgaria au fost, de asemenea, responsabili pentru rata scăzută de vaccinare. Partidele naționaliste extraparlamentare, cum ar fi Ataka (atac) și Wasrashdane (renaștere), neagă existența coronavirusului și astfel au dus la creșterea gradului de împotrivire față de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Odată cu creșterea numărului de cazuri, țara a introdus acum restricții. <Dacă continuăm să ne comportăm ca idioții Europei și să nu ne vaccinăm, ne vom afecta grav economia și turismul>, a avertizat inspectorul șef de sănătate Angel Kuntschew.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private