sâmbătă, decembrie 10, 2022

S-a vindecat de Covid după 2 luni la ATI. O tânără a reușit să supraviețuiască și să se vindece de Covid după ce a petrecut două luni la Terapie Intensivă. Plămânii ei erau aproape 100% afectați. 

Raluca Ganea are 37 ani și acum două luni a ajuns în stare gravă la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Covid îi afectase aproape integral plămânii, potrivit unui reportaj realizat de Adelin Petrișor.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

”O afectare extrem de gravă. Analiza Computer Tomograf a descris-o ca fiind aproape 100%. A fost suprinzator că a făcut față fără intubație,” a povestit unul din cadrele medicale care a îngrijit-o pe tânără.

Cum a reușit să supraviețuiască

Raluca a fost ventilată neinvaziv, timp de șase săptămâni. Tânăra spune că saturația de oxigen era atât de scăzută încât avea halucinații.

”E greu să vezi cum lumea se duce în jurul tău. La Terapie Intensivă acum ești bine, peste câteva ore te-au pus în sac și ai plecat. E cumplit să te trezești în mijlocul nopții și să auzi asistentele cum se luptă sa salveze pe cineva. Vă dați seama când ești acolo că te gândești că următorul ai putea fi tu. Din oamenii care erau la ATI cu Covid, în aceeași perioadă cu mine, eu sunt singura care a plecat mai departe,” ia- povestit Raluca jurnalistului Adelin Petrișor.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

”Raluca a înțeles și a stat ore întregi pe burtă și cu masca și eu sunt convinsă că asta a contribuit la evoluția favorabilă. Raluca a lupta pentru viața ei,” a mai spus unul din medicii tinerei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private