joi, august 5, 2021

O șoferiță româncă de ambulanță, decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil: „Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”.

În cursul zilei de vineri, 18 iunie, un număr de 24

de persoane, 16 femei și 8 bărbați, au fost decorați de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil. Printre acești „cetățeni extraordinari” se numără și românca Mihaela Alice Cozma, care trăiește în orașul Almedranlejo, din spaniolă Extremadura.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, persoane stând jos, costum şi interior

O șoferiță româncă de ambulanță, decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil

Potrivit Canal Extremadura, ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării pe tronul Spaniei a regelui Felipe VI. Acesta a ținut să recunoască public meritele oamenilor care își servesc „în mod expemplar” societatea din care fac parte.

„O zi

pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a declarat regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

Evenimentul a avut loc la Palatul Regal din Madrid și au fost prezente atât regina Letizia, cât și prințesele Leonor și Sofia.

Româncă decorată de regele Felipe, în Spania. Mihaela e șofer de ambulanță în Extremadura

Cine este Mihaela Alice Cozma?

Mihaela Alice Cozma este românca decorată de regele Felipe. Femeia a declarat emoționată că „Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”.

Născută în 1988 în România,

Mihaela și-a pierdut mama, Liliana, în copilărie, iar în 2007, când încă nu împlinise 19 ani, a ajuns în Spania. Aici a muncit din greu și a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani.  În această perioadă, Mihaela a învățat și a obținut permisul pentru toate categoriile.

În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale

Tierra de Barros.

În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță.

Românca a recunscut faptul că „cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă și frica, care era prezentă atunci.”

Ultimele stiri

Parteneri