Sari la conținut

O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat pastile pentru slăbit. Medicii susțin că…

infecții simptomatice

O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat pastile pentru slăbit. Medicii susțin că pastilele nu erau autorizate pentru consum, iar anchetatorii au intrat pe fir. Peter Nieto, medic legist, a spus că grija faţă de ea nu a fost „categoric insuficientă.” 

O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat pastile pentru slăbit. Medicii susțin că…

Annie Gresham, o tânără de 25 de ani, a fost internată la mai multe clinici specializate pentru tulburări de alimentație. Recent, ea a fost externată înainte de tragicul eveniment. Medicii au încercat să îi salveze viața lui Annie, după ce a luat pastile de slăbit interzise. Ei spun că pastilele nu erau autorizate pentru consum uman.

Sinucidere  sau o moarte accidentală?

Familia ei mulțumește serviciilor de urgență pentru cum s-au ocupat de cazul fetei, dar critică furnizarea de servicii de sănătate mintală în Marea Britanie. Asta pentru că tânăra din Mickleover, Derby, avea antecedente de boală mintală și a fost diagnosticată anterior cu anorexie și tulburarea de personalitate borderline (BPD), cunoscută și ca tulburarea de personalitate instabilă emoțional (EUPD).

După moartea fetei a început o anchetă pentru a se stabili daca a fost vorba despre o sinucidere sau o moarte accidentală. Anchetatorii au aflat că fata a fost internată de mai multe ori în clinici specializare în tulburările de alimentație și că fusese externată cu puțin timp înainte de moartea sa.

Medicii au intervenit pentru salvarea tinerei

În seara în care medicii au intervenit pentru salvarea ei, ea le-a spus acestora că a luat o supradoză dintr-un medicament care provoacă pierderea în greutate. La spital a fost monitorizată de medici, dar starea ei s-a deteriorat și a murit în aceeași noapte.

„Annie a primit îngrijiri de la multe persoane din sectorul sănătății mintale de-a lungul anilor și pentru asta suntem cu adevărat recunoscători. Ceea ce ne-am dori ar fi ca cei care au lucrat cu Annie să-și examineze deciziile și acțiunile și să se întrebe dacă, din retrospectivă, ar face lucrurile diferit”, spun cei din familia fetei.

pilulele contraceptive

Annie Gresham plănuia să-și ia viața

Peter Nieto, medic legist, a spus că grija faţă de ea nu a fost „categoric insuficientă” și că Gresham, care lucra într-o cafenea, nu a oferit „nicio indicație” că plănuia să-și ia viața. El a spus: „Era clar că luase în mod conștient tabletele pe 19 noiembrie. Asta nu se poate întâmpla accidental. Dar trebuie să fi știut faptul că exista o mare probabilitate ca ea să se fi ferit faţă de familie deoarece ar fi fost apoi dusă iar la spital, unde ar fi primit unele tratamente, scrie Daily Mail.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: