O tânără cu fibroză chistică susține că renunțarea la un singur aliment i-a salvat viața. ”Plămânii mei funcționau la 30% din capacitate și credeam că o să mor”

Jessica Bean, o tânără de 28 de ani din Australia spune că dieta fără zahăr a salvat-o de la moarte. Femeia suferă de fibroză chistică, o boală gravă care afectează plămânii și pancreasul, încă de la naștere, iar la 21 de ani era pe punctul de a muri. Un fotograf a convins-o să renunțe la zahăr și de atunci viața i s-a schimbat în bine.

Fibroza chistică este o boală ereditară care face ca mucusul din organism să devină gros şi lipicios. Acest mucus asemănător lipiciului se acumulează în diferite zone ale orgnismului afectând multe organe, în special plămânii şi pancreasul. Persoanele cu fibroză chistică pot avea probleme grave de respiraţie, alimentaţie, digestie, creştere şi dezvoltare.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Jessica suferă de această boală de la naștere, iar la 21 de ani a ajuns în stare gravă la spital, luptându-se pentru viața ei. Acum sărbătorește un an de când a decis să renunțe la zhăr și de când viața i s-a schimbat neașteptat.

Sugar swap: Ms Jessica Bean, 28, from Queensland (pictured), credits giving up sugar with saving her life

Bad times: Though Ms Bean has had the debilitating lung condition since birth, when her condition took a turn for the worse aged 21, she decided to ditch sugar and has just celebrated a year since she was last in hospital

”Întotdeauna a trebuit să am o dietă bogată în calorii deoarece ard multe calorii chinuindu-mă să respir din cauza bolii mele. De obicei, mănânc în jur de 4000 de calorii pe zi, o cantitate de două ori mai mare decât e normal pentru o femeie sănătoasă și mă bazam pe ciocolată și alte produse dulci pentru caloriile în plus”, a spus tânără pentru dailymail.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

De asemenea, Jessica trebuie să ia 40 de pastile zilnic ca să-și țină boala sub control. î

”Am avut dintotdeauna fibroză chistică așa că îmi iau medicația și apoi îmi văd de treburile mele zilnice”.

Daily diet: As well as a day filled with chocolate and lollies, Ms Bean managed her condition originally with 40 pills and 4,000 calories every single day 

”Am avut mereu o viață activă îi îmi place să călătoresc dar dintr-o dată, plămânii mei nu mai puteau ține pasul cu mine. Nu aveam energie nici măcar să ies la o cafea cu prietenii. Orice lucru pe care îl făceam mă lăsa fără respirație, iar Cameron (iubitul ei) trebuia să facă totul în locul meu”, a adăugat ea.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Când i s-a spus că plămânii ei mai funcționează doar la 30% din capacitate, s-a decis să se treacă pe lista de așteptare pentru un transplant.

Era atât de grav bolnavă, încât se gândea că o să moară, așa că ea și Cameron, iubitul ei din liceu s-au hotărât să se căsătoarească. ”Eram la spital, legată la aparate și încercam să fac aranjamentele pentru nuntă. Vroiam să iasă totul perfect pentru că mă gândeam că nunta poate fi ultima amintire a lui Cameron cu mine.”

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Horrible situation: However, things got drastically worse, however, when at 21, Ms Bean was admitted to hospital and told she needed to have a lung transplant in order to save her life

”Imediat ce am început să obțin caloriile din alimente sănătoase am observat diferența. În locul ciocolatei și a altor gustări pline de zahăr, Cameron a început să-mi aducă la spital smoothie-uri de fructe cu grăsimi sănătoase din alune sau avocado.”

New decision: When Ms Bean met her wedding photographer, who was the wife of a sugar-free advocate, Gary Fettke, Ms Bean heard about a sugar-free life first hand

Fresh start: She began to eat sugar free and saw the benefits immediately

Healthy eater: She says: 'As soon as I started eating my calories in a healthier way, I noticed a difference'

Huge help: Cameron would bring her smoothies with peanuts and avocado to the hospital 

”La doar câteva zile după ce am început tratamentul, care țintește gena defectă cauzatoare de fibroză chistică, am simțit beneficiile. Nu mă mai trezeam vomitând și puteam respira. După câteva săptămâni m-am pus pe picioare.”

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Rare occurence: And when Ms Bean's lung capacity improved so much in a short amount of time doctors put her forward for an Orkambi drug trial in Australia she was one of few to be accepted
Unbelievable: She says that she was soon back on her feet again

Good snacks: While Ms Bean says that before lollies and chocolate bars were her go to, she says that now she mainly eats natural foods and only has chocolate as a rare treat

”Alimentația sănătoasă a fost foarte importantă pentru supraviețuirea mea. Schimbarea stilului de viață m-a ajutat neașteptat de mult.”