miercuri, iulie 15, 2020

Jessica Bean, o tânără de 28 de ani din Australia spune că dieta fără zahăr a salvat-o de la moarte. Femeia suferă de fibroză chistică, o boală gravă care afectează plămânii și pancreasul, încă de la naștere, iar la 21 de ani era pe punctul de a muri. Un fotograf a convins-o să renunțe la zahăr și de atunci viața i s-a schimbat în bine.

Fibroza chistică este o boală ereditară care face ca mucusul din organism să devină gros şi lipicios. Acest mucus asemănător lipiciului se acumulează în diferite zone ale orgnismului afectând multe organe, în special plămânii şi pancreasul. Persoanele cu fibroză chistică pot avea probleme grave de respiraţie, alimentaţie, digestie, creştere şi dezvoltare.

Citește și:

Jessica suferă de această boală de la naștere, iar la 21 de ani a ajuns în stare gravă la spital, luptându-se pentru viața ei. De când a decis să renunțe la zahăr, viața i s-a schimbat neașteptat.

Jessica Bean spune că dieta fără zahăr i-a salvat viața.

”Întotdeauna a trebuit să am o dietă bogată în calorii deoarece ard multe calorii chinuindu-mă să respir din cauza bolii mele. De obicei, mănânc în jur de 4000 de calorii pe zi, o cantitate de două ori mai mare decât e normal pentru o femeie sănătoasă și mă bazam pe ciocolată și alte produse dulci pentru caloriile în plus”, a spus tânără pentru dailymail.

Citește și:

De asemenea, Jessica trebuie să ia 40 de pastile zilnic ca să-și țină boala sub control. î

”Am avut dintotdeauna fibroză chistică așa că îmi iau medicația și apoi îmi văd de treburile mele zilnice”.

Citește și:

”Am avut mereu o viață activă îi îmi place să călătoresc dar dintr-o dată, plămânii mei nu mai puteau ține pasul cu mine. Nu aveam energie nici măcar să ies la o cafea cu prietenii. Orice lucru pe care îl făceam mă lăsa fără respirație, iar Cameron (iubitul ei) trebuia să facă totul în locul meu”, a adăugat ea.

Când i s-a spus că plămânii ei mai funcționează doar la 30% din capacitate, s-a decis să se treacă pe lista de așteptare pentru un transplant.

Era atât de grav bolnavă, încât se gândea că o să moară, așa că ea și Cameron, iubitul ei din liceu s-au hotărât să se căsătoarească. ”Eram la spital, legată la aparate și încercam să fac aranjamentele pentru nuntă. Vroiam să iasă totul perfect pentru că mă gândeam că nunta poate fi ultima amintire a lui Cameron cu mine.”

”Imediat ce am început să obțin caloriile din alimente sănătoase am observat diferența. În locul ciocolatei și a altor gustări pline de zahăr, Cameron a început să-mi aducă la spital smoothie-uri de fructe cu grăsimi sănătoase din alune sau avocado.”

În urma schimbării dietei, capacitatea plămânilor i s-a îmbunătățit, iar medicii au decis să o trateze cu un nou medicament care se testa în Australia.

”La doar câteva zile după ce am început tratamentul, care țintește gena defectă cauzatoare de fibroză chistică, am simțit beneficiile. Nu mă mai trezeam vomitând și puteam respira. După câteva săptămâni m-am pus pe picioare.”

Unbelievable: She says that she was soon back on her feet again

”Alimentația sănătoasă a fost foarte importantă pentru supraviețuirea mea. Schimbarea stilului de viață m-a ajutat neașteptat de mult.”

Parteneri