duminică, ianuarie 24, 2021
Elena Oceanu

Duminică, o tânără, de 34 de ani, din Iași s-a aruncat de la etajul 4 al maternității Cuza Vodă, la doar 2 zile după ce a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.

Se pare că femeia suferea de depresie declanșată, la 18 ani, când și-a găsit mama moartă în casă, după un act suicidal. Din această cauză, a fost internată de mai multe ori la Institutul de Psihiatrie Socola.

“Ne exprimăm condoleanţe şi întreaga compasiune pentru familia îndurerată. Pacienta de 34 de ani era prima dată însărcinată şi totodată era prima dată când a născut. În data zilei de 12 februarie a dat naştere unui băieţel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9. Copilul este sănătos, cu evoluţie favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, monitorizat.

Din păcate, în cursul dimineții de duminică, la 5.45, mama acestuia s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 4 al maternității. Mama a avut o sarcină normală din punct de vedere al evoluţiei ea fiind monitorizată şi investigată corect. Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. Ea, la vârsta de 18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci ea avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut tratament. Nu ştim dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia post partum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit”, a declarat Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă, pentru ziaruldeiasi.ro.