Sari la conținut

O vitamină arhicunoscută ar putea preveni boala care ne șterge memoria

Lipsa ei este considerată punctul de plecare al multor boli, iar cele mai recente studii arată că vitamina B ar putea preveni apariția Alzheimerului, servind drept hrană pentru nervii creierului.

Nemiloasa boală nu mai este demult o amenințare doar pentru vârstnici, în ultimii ani vârsta celor afectați coborând îngrijorător de mult, spre 40 de ani. Dar, potrivit cercetătorilor de la Acacdemia Națională de Științe din America, bărbații cu probleme cognitive ușoare care au luat timp de doi ani doze ridicate de vitamina B6 și B12, alături de acid folic, au pierdut semnificativ mai puțină materie cenușie-factorul cheie care ne menține mintea trează.

Vitamina B luptă cu absorbția homocisteinei, un aminoacid din sânge capabil să deterioreze funcțiile creierului. Un nivel crescut de homocisteină e legat și de bolile de inimă.

Rămâne însă un mister dacă administrarea vitaminei B copiilor încă de la vârste fragede ar putea să-i salveze de declinul congnitiv. Se știe totuși că homocisteina trebuie ținută sub control, lucru la care acestă vitamină excelează, spune coautorul studiului, Gwenaelle Douaud de la Universitatea Oxford.

Partea bună este că miraculoasa vitamină ( omplexul de B-uri) se găsește în alimente comune precum produse lactate, cereale sau pește.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel