miercuri, iunie 7, 2023

Oamenii de știință susțin că au elaborat o formulă matematică care demonstrează cel mai bun mod în care bărbații pot ajunge la orgasm.

După ce au analizat zeci de ani de date despre excitația fiziologică și psihologică, cercetătorii din Marea Britanie spun că au găsit condițiile ideale necesare pentru a atinge orgasmul.

„Am dezvoltat primul model matematic de succes al performanței sexuale”, spune matematicianul Konstantin Blyuss, unul dintre cercetătorii principali de la Universitatea Sussex din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Oamenii de știință au găsit o formulă matematică pentru obținerea unui orgasm masculin

Se pare că cercetarea a fost inspirată de utilizarea matematicii pentru a analiza performanța în sport. Pentru proiectul Sussex, cercetătorii s-au bazat pe date de zeci de ani despre excitația psihologică și fiziologică.

Mathematicians Yuliya Kyrychko and Konstantin Blyuss of the University of Sussex (University of Sussex)

În studiile anterioare pe acest subiect – care au fost utilizate în analiza actuală – participanții care au consimțit au efectuat acte sexuale, în timp ce un tip special de scaner RMN a observat modificări ale tiparelor lor neuronale.

„În trecut, cercetătorii au încercat să scrie un model care să descrie calea fiziologică către punctul culminant, dar fără succes. Rezultatele noastre acoperă aspectele fiziologice și psihologice necesare pentru a atinge punctul culminant. Ele consolidează și dovedesc matematic studiile existente în psihologia sexului”, a spus Blyuss.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Formula matematică poartă un mesaj important: „nu vă gândiți prea mult”

Formulele în sine sunt de fapt chestii matematice destul de greoaie, care nu vor fi de mare ajutor în căldura momentului. Dar cercetătorii au venit cu un mesaj important: prea multă excitare psihologică la început poate îngreuna atingerea orgasmului.

„O constatare cheie este că prea multă excitare psihologică la începutul procesului poate inhiba șansa de a atinge punctul culminant”, spune Blyuss. „Pur simplu spus, constatările noastre pot fi rezumate ca „Nu vă gândiți prea mult””.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

Mai important, echipa a reușit să facă ceea ce alții nu au făcut – să găsească o modalitate de a folosi modele matematice pentru a prezice dacă cineva va atinge punctul culminant.

Cercetătorii au făcut două ecuații: una care se aplică elementelor mentale ale intimității și alta la aspectele fizice.

„Descoperirile noastre aruncă lumină asupra unui subiect tabu din punct de vedere social, despre care credem că ar putea avea aplicații utile pentru tratamentul clinic al disfuncției sexuale, precum și pentru a oferi publicului larg o formulă testată pentru îmbunătățirea vieții sexuale”, a spus coautorul Dr. Iulia Kyrychko.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

„Cu ceea ce am învățat din acest studiu, intenționăm să modelăm matematic răspunsul sexual feminin, care este fiziologic – și matematic – mai complex decât răspunsul masculin”.

Ajutor valoros pentru cercetări viitoare

Cercetătorii au dezvoltat ecuațiile analizând datele din cele patru etape ale ciclului de excitare masculină: excitație, platou, orgasm și rezoluție.

Unul dintre principalele studii pe care le-au analizat a fost studiul emblematic din 1966 din spatele teoriei Masters-Johnson a ciclului de răspuns sexual, care a inclus date din 10.000 de acte sexuale efectuate în laborator între 382 de femei și 312 bărbați.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Apoi, echipa și-a comparat rezultatele cu cercetările din Țările de Jos care datează din 2006. În aceste studii, cercetătorii au pus participanți consimțiți la aparate fMRI și le-au monitorizat modificările neurologice pe măsură ce au efectuat acte sexuale și au atins punctul culminant.

Modelul a luat în considerare, de asemenea, cercetările asupra fenomenelor cum ar fi excitarea spontană în timpul zilei, răspunsurile bărbaților cu leziuni ale măduvei spinării și „visele umede”.

Privind toate aceste date, cercetătorii au venit cu două ecuații matematice diferite – una care se ocupă de factorii psihologici implicați și una care se ocupă de latura fiziologică a lucrurilor.

După cum am menționat mai sus, aceste formule nu sunt cu adevărat ceva pe care îl puteți utiliza în dormitor. Puteți vedea câteva dintre calcule în lucrarea de mai jos.

Lots of mathematical formulae.

Acest lucru ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine problemele sexuale în viitor. Deoarece activitatea sexuală a fiecărei persoane implică stimuli atât de diferiți, echipa a trebuit să folosească ceea ce este cunoscut sub numele de „stochasticitate”.

Practic, fenomenele de aleatorie sunt cele care pot fi analizate statistic.

„Suntem capabili să găsim căi de evadare stocastice optime care arată modul în care un răspuns sexual progresează către un orgasm sub influența unor mici perturbări stocastice”, scriu Blyussa și Kyrychko.

„Acum că am reușit să cuantificăm și să modelăm orgasmul evaziv, așteptăm cu nerăbdare ca matematica să ne ajute pe toți să ne apropiem puțin de satisfacție”, au mai spus cercetătorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private