Sari la conținut

Oamenii de știință au decis: ciocolata și șampania, benefice pentru sănătate! 

ciocolata si sampanie
Sursa foto: pexels.com
De ce ciocolata și șampania păstrează inima sănătoasă?

Experții au confirmat că ciocolata și șampania ajută atunci când vine vorba de sănătatea inimii. Există vești surprinzător de bune pentru toți cei care plănuiesc un tratament romantic de Ziua Îndrăgostiților anul acesta, deoarece ciocolata și șampania nu sunt neapărat rele pentru tine.

De fapt, aceste răsfățuri ar putea chiar să vă ajute inima să rămână sănătoasă.

Consumul de ciocolată cel puțin o dată pe săptămână este legat de un risc redus cu 8% de boli de inimă, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

Ciocolata și șampania păstrează inima sănătoasă!

Ciocolata conține nutrienți sănătoși pentru inimă care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți cantitatea de colesterol bun din organism.

„Veștile bune de Ziua Îndrăgostiților sunt că ciocolata și șampania, cu moderație, ar putea îmbunătăți sănătatea inimii noastre. Ciocolata neagră făcută din boabe de cacao conține plante naturale și benefice. compuși numiți polifenoli.

Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, în același timp producând protoxid de azot în sânge, ajutând la relaxarea vaselor de sânge și, astfel, la reducerea tensiunii arteriale”, a declarat dr. Avinash Hari Narayanan (MBChB), conducător clinic la London Medical Laboratory.

O revizuire fascinantă a studiilor din „British Medical Journal”, care a inclus peste 114.000 de participanți, a descoperit că cei care au mâncat niveluri mai mari de ciocolată au fost cu 37% mai puține șanse de a avea boală coronariană decât persoanele care au mâncat cea mai puțină ciocolată.

De asemenea, s-a aflat că niveluri mai mari de consum de ciocolată au fost asociate cu o reducere cu 31% a diabetului zaharat și o reducere cu 29% a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta înseamnă că ciocolata poate fi de fapt bună pentru inimile noastre în anumite privințe.

Cercetările de la Universitatea din Reading, publicate în British Journal of Nutrition, sugerează că două pahare de șampanie pe zi pot fi bune pentru inimă și circulația sângelui. Cercetătorii au descoperit că consumul zilnic de șampanie în cantități moderate provoacă îmbunătățiri ale modului în care funcționează vasele de sânge.

Acest lucru se datorează polifenolilor, substanțe chimice vegetale care se găsesc și în strugurii roșii și strugurii albi folosiți în producția de șampanie. Când bem șampanie, acești polifenoli sunt absorbiți în circulația în care se află. capabil să acționeze asupra sistemului vascular.

În mod specific, ele par să încetinească eliminarea naturală a oxidului nitric din sângele nostru, care în cele din urmă îmbunătățește tonusul vascular și circulația.

  • Nivelurile ridicate de oxid nitric din sânge, ca urmare a consumului de șampanie, pot avea efecte benefice suplimentare, deoarece pot avea efecte benefice suplimentare. ajuta la scaderea atat a tensiunii arteriale, cat si a riscului de ateroscleroza (ingustarea arterelor).

Consumul moderat de alcool are o serie de alte beneficii pentru sănătate

Acest lucru ar putea reduce riscurile de a suferi de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. De fapt, o analiză a 16 studii, inclusiv aproape 290.000 de adulți sănătoși, publicată în revista „Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases”, a confirmat reducerea semnificativă a riscului vascular asociat cu consumul de vin.

  • Și pentru cei mai puțin romantici, analiza a constatat, de asemenea, că berea a avut un efect similar. Consumul de vin ușor-moderat și de bere au arătat ambele protecție maximă de 33% la 25 g alcool/zi.

Același raport a mai arătat că consumul moderat de alcool are o serie de alte beneficii pentru sănătate. Poate cel mai interesant, consumul moderat de alcool la adulții sănătoși și la pacienții cardiovasculari funcționează pentru a proteja împotriva „mortalității totale”.

Cu alte cuvinte, riscul de deces din toate cauzele este redus pentru consumatorii moderați de toate toate tipurile de alcool, comparativ cu cei care se abțin sau cei care consumă mult alcool. Cauza și efectul precis sunt deschise interpretării, dar cantitățile moderate de alcool ne pot proteja sănătatea.

Dar alimentele cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi sunt cauza principală a obezității, care este un factor care contribuie la multe afecțiuni. Acestea variază de la hipertensiune arterială și diabet până la boli de rinichi, boală hepatică grasă non-alcoolică, boli coronariene și accident vascular cerebral.

La fel, cuvântul cheie atunci când vorbim despre consumul de șampanie, sau orice alt alcool, este „moderație”. Consumul trebuie cântărit în raport cu efectele adverse asociate cu excesul de alcool pe termen lung. Orice beneficii pentru sănătate asociate cu șampania sunt complet inversate prin consumul prea mare.

Este înțelept să rămâneți în limitele recomandate, deoarece consumul excesiv de alcool pe termen lung poate duce la boli de inimă, boli hepatice și risc crescut de cancer.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel