Sari la conținut

Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, fântâna tinereții și nu e vorba de operațiile estetice

Cercetătorii de la Harvard Medical School au încercat să descopere de ce unii oameni par să nu îmbătrânească deloc. Au studiat datele genetice de la 350 de femei de diferite vârste și etnii. Apoi au izolat un grup de participante care arătau mult mai tinere decât vârsta reală, dar care nu apelaseră la chirurgia estetică. Au studiat mai multe etnii, însă primul lor stdiu s-a concentrat pe femeile caucaziene și pe cele afro-americane.

Rezultatele studiului au scos la iveală că genele sunt ”vinovate” de aspectul tineresc. Sunt o mulțime de gene în ADN-ul fiecăruia care au de-a face cu energia celulară, formarea pielii și producția de antioxidanți, însă oamenii care îmbătrânesc mai greu au aceste gene diferite și funcționează mai mult timp. Aceste diferențe depind de rasă, studiul a arătat că pielea femeilor afro-americane îmbătrânește cu 10 ani mai târziu decât cea a celor caucaziene.

 Studiul poate ajuta la dezvoltarea unor noi produse anti-îmbâtrânire care vizează activarea acestor gene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel