Sari la conținut

Oamenii de știință au determinat vârsta la care creierul îmbătrânește ireversibil

imbatranire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Imbatranirea

Oamenii de știință au determinat vârsta la care creierul îmbătrânește ireversibil. Uite când apar schimbările ireversibile. 

Oamenii de știință germani au dezvăluit vârsta îmbătrânirii ireversibile a creierului uman. S-a dovedit că schimbări ireversibile apar după 60 de ani.

Experții de la Institutul de Psihologie de la Universitatea din Heidelberg au descoperit că abilitățile cognitive umane nu au legătură cu viteza de reacție, care începe să încetinească după vârsta de 20 de ani, potrivit Nature Human Behavior.

Oamenii de știință au efectuat teste online, la care au participat aproximativ 1,2 milioane de oameni. Subiecții trebuiau să clasifice cuvintele și imaginile care apăreau pe ecran apăsând tasta corectă.

Concluzia cercetătorilor

creier
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Experții că răspunsurile mai lente s-au datorat oamenilor care au devenit mai atenți odată cu vârsta. În plus, procesele motorii încetinesc în timp.

Astfel, abilitățile mentale ale unei persoane nu se deteriorează până la vârsta de 60 de ani. Apoi au loc deja modificări ireversibile ale creierului, așa-numita îmbătrânire finală.

Suplimentele cu seleniu, benefice pentru creierul persoanelor în vârstă

Oamenii de știință australieni au spus anterior că suplimentele cu seleniu pot fi benefice pentru creierul persoanelor în vârstă, în special a celor cu boli neurologice.

Seleniul este un mineral esențial (micronutrient) care este foarte important pentru multe procese din corpul uman, inclusiv pentru funcția cognitivă, pentru un sistem imunitar sănătos și pentru fertilitatea femeilor și cea a bărbaților. El contribuie la metabolismul hormonilor tiroidieni și la sinteză ADN-ului și mai este folositor și în alte privințe: protejează contra stresului oxidativ și contra infecției, potrivit experților americani.

Proprietățile seleniului

Seleniul este un mineral necesar pentru multe procese din corp, cum ar fi metabolismul hormonilor produși de glanda tiroidă, sinteză ADN-ului, funcția reproductivă și protecția contra infecțiilor. Să nu uităm că seleniul are mai multe proprietăți, care sunt la fel de importante că acest micronutrient, potrivit doc.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel