sâmbătă, septembrie 24, 2022

O echipă de oameni de știință de la o universitate din vestul Japoniei a dezvoltat măști care strălucesc atunci când sunt expuse la lumină ultravioletă dacă conțin urme de coronavirus, folosind anticorpi extrași din ouă de struț, potrivit The Mainichi.

Echipa de la Universitatea Prefecturală din Kyoto, condusă de președintele acesteia, Yasuhiro Tsukamoto, în vârstă de 52 de ani, speră că măștile vor oferi utilizatorilor o modalitate ușoară de a testa dacă au contractat virusul.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Cu testele care continuă să le pună în practică, echipa își propune să obțină aprobarea guvernului pentru a vinde măștile eventual anul viitor.

Struții sunt capabili să producă mai multe tipuri diferite de anticorpi sau proteine care neutralizează entitățile străine din organism.

În februarie anul trecut, echipa a injectat o formă inactivă și neamenințătoare a coronavirusului în femele de struți, extragând cu succes o mare cantitate de anticorpi din ouăle pe care le-au depus.

Echipa a dezvoltat apoi un filtru special care este plasat în interiorul măștii de față. Filtrul poate fi scos și pulverizat cu un colorant fluorescent care conține anticorpi de coronavirus din ouăle de struț. Dacă virusul este prezent, filtrul va străluci atunci când strălucește sub o lumină ultravioletă.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Când echipa a efectuat experimente pe parcursul a până la 10 zile cu 32 de persoane infectate cu coronavirus, ei au descoperit că toate măștile pe care le purtau străluceau sub lumina UV, care s-a estompat odată cu trecerea timpului și încărcătura lor virală a scăzut.

Echipa lui Tsukamoto urmărește să extindă experimentul pentru a acoperi 150 de participanți. Președintele universității a descoperit că el însuși a fost pozitiv pentru COVID-19 după ce a purtat una dintre măștile experimentale și a constatat că strălucea când a fost verificată. Și-a confirmat statutul cu un test de reacție în lanț a polimerazei.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

„Putem produce în masă anticorpi din struți la un cost scăzut. În viitor, vreau să transform acest lucru într-un kit de testare ușor pe care oricine îl poate folosi”, a spus Tsukamoto.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private