Categories: Expertul zilei

Oamenii de știință, sceptici în privința vaccinului anti-COVID. „S-ar putea să nu funcționeze pentru…”

Oamenii de știință, sceptici în privința vaccinului anti-COVID. „S-ar putea să nu funcționeze pentru…”

Kate Bingham, șefa grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie, a declarat că prima generație de vaccinări împotriva Covid-19 „este probabil să fie imperfectă”. Aceasta a mai spus că „s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea”.

„După toate probabilitățile, prima generație de vaccinuri va fi imperfectă. Iar noi trebuie să fim pregătiți ca aceste tratamente să nu stopeze răspândirea coronavirusului, ci doar să reducă simptomele. Dar chiar și așa, este posibil ca ele să nu acționeze cu aceeași eficiență pentru toată lumea sau pe termen lung”, a avertizat experta britanică într-un articol pentru publicația The Lancet, citat de dailymail.co.uk.

Kate Bingham a avertizat oamenii împotriva „optimismului excesiv”. Aceasta a sugerat, de asemenea, că există posibilitatea ca orice vaccin să nu ofere protecție eficientă pentru mulți oameni sau pentru o perioadă lungă de timp.

„Nu știm că vom avea vreodată un vaccin pentru asta. Este important să ne protejăm de satisfacție și supra-optimism”, ”, a mai spus Kate Bingham.

Oamenii de știință, sceptici în privința vaccinului anti-COVID

În același timp, Kingham a arătat că nu există certitudine fermă că Marea Britanie va avea, în general, un vaccin. Tocmai de aceea, ea a îndemnat opinia publică și nu numai să nu își pună mari speranțe în privința dezvoltării unui tratament miraculos.

„Strategia Regatului Unit a fost de a construi un portofoliu divers pe diferite formate. Pentru a oferi Marii Britanii cele mai mari șanse de a oferi un vaccin sigur și eficient, știind că multe dintre aceste vaccinuri și, eventual, toate ar putea eșua”, a explicat șefa grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie .

Grupul de lucru pentru vaccinuri a fost creat de Sir Patrick Vallance, Consilierul științific șef al guvernului. În cadrul acestui grup, Kate Bingham raportează direct primului ministru Boris Johnson.

În acest moment, multe țări din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, lucrează la vaccinuri anti-COVID. Cu toate acestea, existând aproximativ o duzină de vaccinuri în ultimele faze ale testării la nivel global, încă nu a existat nicio cronologie confirmată în care un vaccin ar putea intra într-o țară.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

7 minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

36 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: