sâmbătă, decembrie 5, 2020
Irina Lungu
Home » Ştiri » Cel mai așteptat anunț de la OMS. Au dezvăluit ...

Cel mai așteptat anunț de la OMS. Au dezvăluit o posibilă dată a apariției unui vaccin anti-COVID

Comisia Europeană a aprobat contractul prin care Moderna va distribui 80 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid-19

Vaccinul anti-COVID ar veni ca o gură de aer, în condițiile în care valul doi al epidemiei s-a pornit deja în lumea întreagă, iar stocurile de Remdesivir încep să dispară.

În acest context, OMS anunță că un vaccin anti-COVID ar putea fi gata până la sfârşitul anului, potrivit Rador.

Vestea bună vine de la Organizația Mondială a Sănătății, care prin vocea directorului său anunță că un vaccin ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

Pe glob, cel mai recent bilanț al pandemiei indică aproximativ 36 de milioane de cazuri de contaminare, peste un milion de decese și peste 27 de milioane de persoane vindecate. Între timp, continuă lupta contra cronometru pentru găsirea unui vaccin.

Pe de altă parte, mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârșite, în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 și cel al spitalizărilor cresc.

Statele Unite au cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producției de Remdesivir, produs de compania americană Gilead. Executivul comunitar achiziționează acest medicament în mod centralizat și gestionează distribuirea lui către statele membre ale Uniunii Europene, în luna iulie fiind asigurată astfel aprovizionarea cu doze suficiente pentru tratarea a 30.000 de pacienți COVID-19.

Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus. Acest antiviral și steroidul dexametazonă sunt singurele medicamente autorizate în Uniune pentru tratarea COVID-19. Ambele i-au fost administrate și președintelui american Donald Trump, împreună cu un medicament experimental pe bază de anticorpi.

Parteneri