duminică, ianuarie 29, 2023

Oamenii de știință, sceptici în privința vaccinului anti-COVID. „S-ar putea să nu funcționeze pentru…”

Kate Bingham, șefa grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie, a declarat că prima generație de vaccinări împotriva Covid-19 „este probabil să fie imperfectă”. Aceasta a mai spus că „s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea”.

„După toate probabilitățile, prima generație de vaccinuri va fi imperfectă. Iar noi trebuie să fim pregătiți ca aceste tratamente să nu stopeze răspândirea coronavirusului, ci doar să reducă simptomele. Dar chiar și așa, este posibil ca ele să nu acționeze cu aceeași eficiență pentru toată lumea sau pe termen lung”, a avertizat experta britanică într-un articol pentru publicația The Lancet, citat de dailymail.co.uk.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

Kate Bingham a avertizat oamenii împotriva „optimismului excesiv”. Aceasta a sugerat, de asemenea, că există posibilitatea ca orice vaccin să nu ofere protecție eficientă pentru mulți oameni sau pentru o perioadă lungă de timp.

„Nu știm că vom avea vreodată un vaccin pentru asta. Este important să ne protejăm de satisfacție și supra-optimism”, ”, a mai spus Kate Bingham.

Oamenii de știință, sceptici în privința vaccinului anti-COVID

În același timp, Kingham a arătat că nu există certitudine fermă că Marea Britanie va avea, în general, un vaccin. Tocmai de aceea, ea a îndemnat opinia publică și nu numai să nu își pună mari speranțe în privința dezvoltării unui tratament miraculos.

Te-ar mai interesa: Acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat cu fața Andei Adam...

„Strategia Regatului Unit a fost de a construi un portofoliu divers pe diferite formate. Pentru a oferi Marii Britanii cele mai mari șanse de a oferi un vaccin sigur și eficient, știind că multe dintre aceste vaccinuri și, eventual, toate ar putea eșua”, a explicat șefa grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie .

Grupul de lucru pentru vaccinuri a fost creat de Sir Patrick Vallance, Consilierul științific șef al guvernului. În cadrul acestui grup, Kate Bingham raportează direct primului ministru Boris Johnson.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

În acest moment, multe țări din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, lucrează la vaccinuri anti-COVID. Cu toate acestea, existând aproximativ o duzină de vaccinuri în ultimele faze ale testării la nivel global, încă nu a existat nicio cronologie confirmată în care un vaccin ar putea intra într-o țară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private