Sari la conținut

Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a creierului. Nu mai face asta

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Un obicei prost îți afectează sănătatea inimii și a creierului. Potrivit ultimelor studii, experții au demonstrat că  lumină artificială pe timp de noapte este dușmanul de temut al oamenilor.

Așadar, expunerea la lumină artificială pe timp de noapte scade producția de melatonină. Cu alte cuvinte, crește riscul de infertilitate. iar tensiunea arterială crește. Rezultatul? Fluctuațiile regulate pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

 

Mai mult, Un studiu care a monitorizat peste 43.000 de femei a dezvăluit că încetinește metabolismul. Ce înseamnă asta? Vei crește în greutate, indiferent de durata somnului și de calitatea lui.

Efectele neștiute ale lumii aprinse

Efectele luminii aprinse nu se opresc aici, căci acestea pot perturba inclusiv echilibrul hormonal, iar aici se încadrează inclusiv lumina smartphone-urilor, a televizoarelor, dar și a computerele, care contribuie la deficiența melatoninei.

Așadar, ține cont și de faptul că somnul perturbat crește hormonii îmbătrâniti și reduce cei anti-îmbătrânire.

Riscul la depresie crește și el dacă alegi să adormi cu lumina aprinsă. Cercetătorii au descoperit că expunerea la lumină noaptea crește riscul de depresie. De asemenea, perturbarea ritmului circadian agravează simptomele depresiei deja existente.

Adolescenții, risc de depresie

Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie au adus la suprafață unul dintre factorii declanșatori ai acestei boli.
Potrivi noilor date, se pare că adolescenţii care stau jos cea mai mare parte din zi se confruntă cu un risc mai mare de depresie până ajung la vârsta adultă, relatează Press Association, citată de agerpres.

Simptome de depresie

Creşterea numărului de tineri cu simptome de depresie şi perioada din ce în ce mai mare petrecută stând jos ar putea fi două tendinţe asociate, a descoperit o echipă de cercetători de la University College London (UCL). Specialiştii au observat că tinerii care au efectuat activităţi fizice uşoare timp de o oră în plus în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, au prezentat o reducere a simptomelor depresive când au ajuns la vârsta de 18 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel