luni, martie 27, 2023

Probabil că ai auzit că statul la birou dăunează grav sănătății și duce la îngrășare. Așa și este, însă, un nou studiu din Australia, spune că 2 ore de stat în picioare sunt suficiente pentru a vedea schimbări majore în sănătatea generală

La studiu au participat 700 de bărbați și femei, care au purtat un dispozitiv de monitorizare care întregistra cât(dormeau, stătea în picioare, stăteau la birou, făceau exerciții). În medie participanții stăteau 8.8 ore la birou, 4.9 ore în picioare, 2 ore pe zi mergeau. De asemenea, zilnic, ei făceau câte o oră exerciții.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

În câteva săptămâni, cei care stăteau câte 2 ore pe yi în picioare, aveau o talie mai subțire, cu 7 centimetri, mai puține trigliceride, colesterolul mai mic și un risc mult mai mic de boli de inimă.

Birourile care sunt construite cu o bandă de alergat sau birourile înalte, care nu îți permit să te așezi pe scaun, reprezintă o alternativă la stilul de viață nociv de la birou.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private