Sari la conținut

Obiceiul care te îmbătrânește cu câțiva ani. Majoritatea femeilor fac această greșeală fără să știe

Sursa: Unsplash

Procesul natural de îmbătrânire poate fi încetinit cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase. Alimentația, exercițiile fizice și odihna sunt cele trei elemente de bază ale unui stil de viață sănătos.

Longevitatea și aspectul pielii depind în mod direct de un stil de viață sănătos. Totodată, există și anumiți factori externi care pot altera tenul și pot cauza apariția ridurilor și imperfecțiunilor.

Expunerea la substanțe dăunătoare, cosmeticele purtate pentru o perioadă lungă de timp, îngrijirea insuficientă sunt factori importanți care determină îmbătrânirea prematură a pielii.

Obiceiul care declanșează îmbătrânirea prematură

Pielea se folosește de somnul din timpul nopții pentru a se regenera, iar a păstra machiajul din timpul zilei pe față îngreunează procesul de regenerare a pielii, explică Mona Gohara, profesor în dermatologie la reputata Universitatea americană Yale.

„Noaptea apare procesul natural de regenerare și de exfoliere a celulelor pielii. Un strat de machiaj creează o barieră, împiedică acest proces natural și favorizează înfundarea porilor și apariția acneei”, explică Gohara, atrăgând însă atenția ca o noapte dormită cu machiajul pe față „nu este o catastrofă, însă probleme mari apar cand faci din asta un obicei”, scrie lyla.ro.

Spre exemplu, fondul de ten aplicat dimineața suferă, pe parcursul zilei, un proces de „metabolizare”, de descompunere pe măsură ce este expus factorilor din mediul înconjurător, aerului, poluării, luminii, dar și secrețiilor naturale ale pielii. Ceea ce rămâne seara din fondul de ten este un soi de produs secundar rezultat în urma descompunerii acestuia care, dacă nu este înlăturat prin demachiere, obstrucționeaza microcirculația de la nivelul epidermei, împiedicând regenerarea celulara, explică pe îndelete Jeannette Graf, medic dermatolog de la Centrul Medical Mount Sinai din New York.

Pe de alta parte, a dormi cu mascara pe ochi favorizează apariția bacteriilor la nivelul ochilor și, implicit, a infecțiilor oculare. „Particulele din mascara înfundă foliculii și irită pielea de la nivelul ochilor. Iritarea frecventă a pielii poate duce la inflamării la nivelul ochilor, cauzatoare de blefarită sau conjunctivită”, precizeaza medicul dermatolog Graf.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel