Sari la conținut

Obiceiul toxic la care trebuie să renunți cât mai repede! Care este motivul? 

alimente care ne dau energie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Obiceiul toxic de dimineață la care trebuie să renunți cât mai repede! Care este motivul? 

Cafeaua este un obicei de dimineață a milioane de oameni, iar pentru mulți dintre ei a devenit o necesitate, deoarece sunt obișnuiți să se trezească cu ea. Cu toate acestea, sunt mulți care beau cafea dimineața fără să fi luat micul dejuin, ceea ce nu aduce niciun beneficiu organismului.

Potrivit experților, dacă bem cafea pe stomacul gol sau înlocuim micul dejun doar cu cafea, atunci ne privăm organismul de nutrienții de care are nevoie.

Acest lucru înseamnă că veți obține temporar energia pe care o căutați de la cafea, dar aceasta va dispărea brusc la scurt timp după ce cafeaua a fost consumată.

Acest lucru se datorează faptului că cafeaua nu are calorii, fibre sau proteine, care vor ajuta organismul să își îndeplinească toate funcțiile.

De asemenea, este posibil să fi observat că, dacă bei cafea doar la micul dejun, este posibil să fii iritabil în timpul zilei. De ce? Pentru că organismul nu va mai primi nutrienții de care are nevoie pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge.

În cele din urmă, dacă cineva bea cafea doar dimineața, atunci șansele de a lua în greutate în plus sunt destul de crescute.

Potrivit experților, oamenii mai au alte obiceiuri toxice de dimineața:

  • În zilele noastre, primul lucru pe care îl facem când ne trezim este să ne uităm la ecranul telefonului. Acesta este cel mai toxic obicei care ne afectează ochii. De asemenea, ne face mai puțin productivi. Așa că, în schimb, treziți-vă, beți niște apă caldă, spălați-vă pe față, stați sau așezați-vă în balcon sau lângă fereastră și inspirați aer curat. Păstrează-ți o oră sau două pentru tine și apoi uită-te la telefon, la rețelele sociale, la mailurile tale , etc.
  • Odată ce te-ai trezit dimineața, este important să-ți planifici ziua și apoi să lucrezi în consecință, chiar dacă este duminică și vrei să mergi la cumpărături. Nu vă amânați planurile, nu este niciodată în beneficiu dumneavoastră. Udați plantele sau faceți curățenie în casă, în frigider, dacă aveți timp liber înainte de a ieși.
  • Motivul pentru care oamenii fac baie dimineața, înainte de a-și începe ziua, este acela că îi face să se simtă proaspeți și le dă un impuls pentru a începe ziua. Acțiunea de a face baie face ca organismul nostru să elibereze hormoni de bine și ne pregătește cu energie performantă, potrivit timesofindia.com

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel