sâmbătă, iulie 11, 2020

Rinichii reprezintă organe vitale, fără de care organismul nu ar supraviețui. Este adevărat că organismul se descurcă și atunci când funcția rinichilor este la 20% sau când există un singur rinichi, însă, rinichiul reprezintă un filtru pentru toxinele. Orice mânânci sau bei trece prin rinichi, este filtrat de toxine, apoi eliminat. Substanțele nutritive care rămân sunt trimise către organism și de acolo la țesuturi pentru a le folosi.

Citește și:

Obiceiurile zilnice, dacă sunt exagerate, pot duce la cedarea rinichilor

  1. Sucurile acidulate

Sigur, sunt delicioase iar un pahar de cola nu strică, însă, băuturile acidulate consumate în fiecare zi afecteaz grav rinichii. Conform cercetătorilor japonezi, în băuturile acidalte se găsește proteinuria o proteină care afectează grav rinichii.

2. Sarea

Rinichii reglează și metabolizează consumul de sodiu din organism, însă, atunci când ai consumat mult prea multă sar rinichii “muncesc” de două ori mai multe pentru a elimina excesul.

Citește și:

3. Cofeină

O ceașcă de cafea pe zi este benefică, însă când ajungem la dependență și exces, cofeina crește tensiunea arterială și stresează rinichii.

4. Abuzul de medicamente

La fel ca toxinele și substanțele active din medicamente sunt filtrate de rinichi, astfel că funcția acestora este încetinitî atunci când abuzăm de medicamente.

 

Parteneri