duminică, septembrie 25, 2022

Testarea elevilor este o măsură anti-COVID necesară, susțin specialiștii. Deși aceștia au un risc mai scăzut de a dezvolta forme grave de boală, pot transmite virusul cu ușurință în colectivitate.

De asemenea, varianta Delta afectează mai mult copiii și tinerii de toate vârstele, spre deosebire de tulpinile anterioare.

Odată cu apariția variantei Omicron, specialiștii recomandă orice formă de combatere a pandemiei.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

Testarea COVID, igiena, distanțarea și vaccinarea sunt mai importante ca niciodată, întrucât nu știm toate datele despre noua variantă, ceea ce înseamnă că suntem supuși unui risc mai mare.

Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu, susține că testarea copiilor este importantă, deși nu are o bază legală pentru a fi obligatorie.

Testarea obligatorie a copiilor nu are o bază legală

Testarea elevilor din salivă pentru SARS-CoV-2 nu are bază legală pentru a fi obligatorie – a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că mizează, însă, pe bună credință a părinților în cazul în care aceste texte sunt făcute acasă. Potrivit RRA, Sorin Cîmpeanu anunțat câți elevi și angajați din învățământ sunt confirmați pozitiv.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci niciodat...

„Astăzi, după mult timp, au fost la dispoziție și acele teste non-invazive în școli. Am primit foarte multe semnale, ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile, să spunem, de așteptat, ele au fost folosite. Am fost anunțat în urmă cu puțin timp de către DSP București că s-a raportat primul caz pozitiv detectat în urma testelor cu salivă, s-a luat legătura și va face testul PCR pentru confirmarea sau pentru infirmarea acestei situații.

Te-ar mai interesa: Ce ai văzut prima dată în imagine? Asta influențea...

Mizez foarte mult și mizăm foarte mult pe responsabilitatea părinților, pe responsabilitatea profesorilor și sunt convins că au înțeles, marea majoritate a lor, că este foarte important să raporteze corect și în timp rezultatul acestor texte în cazul în care ele sunt pozitive.

Astăzi, avem un număr de 1.831 de elevi și preșcolari infectați. Este vorba de o rată de infectare de 0,6 la mie, mult mai mică decât rata de infectare la nivel național, și un număr de 499 de angajați în toate școlile și grădinițele din România, din cei peste 270.000 de angajați; este vorba de o rată de infectare de sub 1,8 la mie.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Este vorba de persoane care sunt confirmate prin teste care sunt raportabile în platforma Corona Forms”, a declarat ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private