joi, septembrie 29, 2022

Oboseala cronică și inflamarea ganglionilor pot fi simptome ale limfomului. În fiecare an sunt diagnosticate în ţara noastră 1566 de cazuri noi de limfom, prevalenţa bolii la 5 ani fiind de 3796 de cazuri. Din păcate, anual, 735 de persoane pierd lupta cu această boală.

Limfomul este o formă de cancer ce afectează deopotrivă tinerii şi vârstnicii, însă boala apare în principal la adulţi, cel mai frecvent la persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 60 ani. La nivel global, există peste 1 milion de persoane care suferă de limfom. Aproximativ 360,000 de cazuri noi de limfoame sunt diagnosticate anual în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

Oboseala cronică și inflamarea ganglionilor. Simptome nespecifice ce pot însă anunţa o boală gravă

Limfomul este o boală ce rămâne în continuare o mare provocare atât pentru medici, cât mai ales pentru pacienți. Simptomele ce pot anunţa prezenţa unui limfom sunt nespecifice acestei boli şi pot include:

  • stare de oboseală cronică
  • infecții repetate
  • scădere în greutate
  • inflamarea unuia sau mai multor ganglioni

Persoanele ce manifestă această simptomatologie trebuie să se prezinte la medic.

Există două tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin şi limfomul Hodgkin, afecțiuni ce se diferențiează prin anumite particularități. Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic. Afecţiunile sunt diferite, dar limfomul non-Hodgkin reprezintă cea mai răspândită formă a cancerului limfatic (90 % din cazuri).

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

“Pe scurt, limfomul este o formă de cancer ce afectează sistemul limfatic, parte a mecanismului natural de apărare al organismului. Starea de oboseală cronică, infecţiile repetate, scăderea în greutate şi inflamarea unuia sau mai multor ganglioni sunt simptome care trebuie luate în seamă, fiindcă pot ascunde prezenţa unui limfom.”, a declarat Prof. Dr. Anca Roxana Lupu, Spitalul Clinic Colţea, Clinica de Hematologie, Preşedinte al Societatii Române de Hematologie.

Te-ar mai interesa: Florin Piersic: Ce ar face dacă s-ar întâlni cu Vl...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private