Sari la conținut

Ochii copilului tău arată așa? Monica Pop: Atenție! Indică o boală gravă

dr. Monica Pop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Pop spune ce boli de ochi se moștenesc

Dacă ochii copilului tău arată așa, trebuie să mergi urgent la medic. Monica Pop, medic oftalmolog, spune că acest semn anunță o boală gravă.

Oftalmologul Monica Pop a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de ce orice copil cu ochii foarte mari trebuie examinat rapid de un medic oftalmolog.

Imperforația de canal lacrimo-nazal este o afecțiune des întâlnită în cabinetul medicului oftalmopediatru, scrie Antena 3.

„În mod normal suprafața oculară trebuie să comunice cu nasul, dar mulți copii se nasc cu imperforație. Semnul e că au o secreție.

Se spală cu ser fiziologic și se șterge ochiul cu o compresă sterilă, nu se folosește nicio picătură, niciun antibiotic. Nu e o infecție! La vârsta de patru-șase luni copilul trebuie programat la o desfundare chirurgicală. Durează cinci minute”, a spus Monica Pop.

Atenție! Ochii mari la copii indică o boală gravă – glaucomul congenital.

De reținut! Nici varza, nici salata și nici morcovii nu ajută la sănătatea oculară, a spus medicul.

medic

Cum a descoperit Monica Pop că are cancer

Medicul oftalmolog spune că a crezut că suferă de colon iritabil și se trata pentru această afecțiune.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine.

Și cu toate acestea s-a întămplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. Nu știu dacă a avut vreo importanță, dar așa de tare s-au legat lucrurile…

Înainte cu o seară de a debuta peritonita cineva din familie a făcun un șoc anafilactic după un pește pe care l-am cumpărat eu.

Și am convingerea că magazinul acela a injectat peștele cu ceva ca să țină mai mult. Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis ‘Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de diminea’ță a început peritonita”, a mărturisit Monica Pop cu ceva timp în urmă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.